Основні параметри при виборі інвалідного візка
Основні параметри при виборі інвалідного візка
При виборі інвалідної коляски важливо не просто визначитися з моделлю і функціональним оснащенням, а і з її габаритами. Так зовнішні розміри не повинні заважати переміщенню коляски в дверних отворах. Перед покупкою слід заміряти ширину отворів не тільки в кімнатах, але і ванній, в ліфті і т. д. Слід уточнити ширину коляски - за крайнім її точкам. Треба пам'ятати, що довжина конструкції впливає на її здатність розгортатися. Внутрішні габарити підбираються для безпечного і комфортного розміщення хворого. Придбати інвалідний візок в ортопедичних салонах «Ортокомфорт» - значить отримати виріб високої якості і за розумною ціною.
 
Принципові критерії при виборі коляски:
 
• Висота сидіння;
• Ширина сидіння;
• Глибина сидіння;
• Висота підлокітників;
• Висота спинки.
 
Висота
 
Висота сидіння – це відстань від підлоги до сидіння. Коли сидіння висока, людині складно під'їхати близько до столу. При низькому розташуванні - сідничні горби піддаються сильному тиску. Тому, щоб визначити оптимальний розмір, слід виміряти довжину зігнутої в колінному суглобі ноги – від п'яти до нижнього краю стегна. Часто пацієнти використовують спеціальні подушки, тому важливо врахувати товщину виробу в положенні, коли пацієнт вже сидить на ній. Майданчик для ніг повинна бути не занадто низькою, оскільки це може призвести до падіння. Відстань до підстави майданчика від підлоги не повинно бути менше 5 див. В правильному положенні під стегно сидячої людини можна вільно розмістити дві третини вказівного пальця.
 
Ширина
 
Ширина сидіння визначається шляхом виміру відстані між найбільш виступаючими точками стегон. Виробляється тільки, коли пацієнт перебуває в сидячому положенні. Далі, до одержаного результату додають 5 див. Якщо між сидячим в колясці людиною і бічними стінками коляски вільно проходять долоні рук, значить, ви вибрали правильний варіант.
 
ГлибинаОсновні параметри при виборі інвалідного візка, зображення - 1
 
Глибина сидіння є дуже важливим фактором. Щоб вибрати ідеальний варіант необхідно у хворого в сидячому положенні виміряти відстань від внутрішнього згину коліна до краю сідниці. З отриманої цифри треба відняти 5 - 7,5 см. Для перевірки треба виміряти відстань між підколінної областю людини, що сидить у колясці і краєм сидіння. Воно повинно дорівнювати приблизно 5-7,5 см, тобто не перевищувати ширину 3-4 пальців. Зробити глибину трохи менше можна за допомогою ортопедичної подушки, що кріпиться до спинки.
 
Підлокітники
 
Висота підлокітників розраховується наступним чином. Коли пацієнт перебуває в сидячому положенні, вимірюють відстань від підстави ліктя і до верхнього краю сидіння. Після чого додають 2,5 див.
 
Спинка
 
Висота спинки підбирається в залежності від фізичних можливостей людини, суто індивідуально. Щоб розрахувати величину необхідну для мінімальної підтримки тулуба, пацієнт повинен сісти і витягнути руки вперед паралельно підлозі. При цьому вимірюється відстань від поверхні сидіння до пахвової западини. Від отриманого результату віднімають 10 см – це і буде висота спинки.
 
У салонах «Ортокомфорт» придбати інвалідний візок можна виходячи з індивідуальних параметрів та потреб пацієнта. Це дуже важливо, так як комфорт хворого позначається не тільки на фізичному і психічному стані пацієнта, а і його близьких.
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)