Цукровий діабет

Цукровий діабет (або діабет) - це хронічне, довічне захворювання, яке впливає на здатність організму використовувати енергію, яка міститься в їжі. Існують три основних типи цукрового діабету: цукровий діабет першого типу, діабет другого типу і гестаційний діабет.

У всіх типів цукрового діабету є щось спільне. Зазвичай, ваше тіло розщеплює цукор і вуглеводи, які Ви їсте в спеціальний цукор, званий глюкоза. Глюкоза дає енергію клітинам в тілі. Але клітинам потрібен інсулін, гормон в крові, призначений для того, щоб використовувати глюкозу для отримання енергії. З цукровим діабетом, або ваше тіло не виробляє достатньо інсуліну, або не може використовувати інсулін, який організм виробляє, або і те, і інше.

Так як клітини не можуть використовувати глюкозу, вона накопичується в крові. Високий рівень глюкози в крові може пошкодити крихітні кровоносні судини в нирках, серці, очах або нервовій системі. Ось чому діабет - особливо, якщо не лікувати - в кінцевому підсумку може призвести до хвороби серця, інсульту, захворювань нирок, сліпоти, пошкодження нервів і нервів в ногах.

Цукровий діабет першого типу

Діабет першого типу також називають інсулінозалежним діабетом. Раніше він називався юнацьким діабет, тому що він часто починається в дитинстві.

Діабет 1 типу є автоімунним станом. Це викликано тіло тим, що атакує свою підшлункову залозу з антитілами. У людей з цукровим діабетом 1-го типу ушкоджена підшлункова залоза не виробляє інсулін.

Цей тип діабету може бути зумовлений генетичною схильністю. Також це може бути результатом неправильної роботи бета-клітин в підшлунковій залозі, які зазвичай виробляють інсулін. Лікування цукрового діабету першого типу включає в себе прийом інсуліну, який повинен бути введений через шкіру в жирову тканину.

При цукровому діабеті першого типу потрібна значна зміна способу життя, а саме:

· Часта перевірка рівня цукру в крові

· Ретельне планування меню

· Щоденні вправи

· Прийом інсуліну та інших препаратів по мірі необхідності

Люди з цукровим діабетом 1-го типу можуть вести довгу, активне життя, якщо вони ретельно контролюють рівень глюкози, вносячи необхідні зміни в способі життя, і дотримуючись плану лікування.

Цукровий діабет другого типу

Безумовно, найбільш поширеною формою діабету є цукровий діабет другого типу, на який припадає 95% випадків у дорослих.

Діабет другого типу раніше називався дорослим діабет, але з епідемією ожиріння і надмірної ваги у дітей, все більше і більше у підлітків в даний час розвивається діабет цього типу. Діабет другого типу також називають інсулінозалежний діабет.

Діабет другого типу часто є м'якою формою діабету першого типу. Тим не менш, цукровий діабет 2 - го типу може призвести до серйозних ускладнень здоров'я, особливо найменших кровоносних судинах в тілі, які живлять нирки, нерви і очі. Діабет 2-го типу також збільшує ризик розвитку хвороб серця та інсульту.

Не існує ліків від діабету. Однак діабет другого типу можна контролювати за допомогою балансування ваги, харчування і фізичних вправ. На жаль, цукровий діабет другого типу має тенденцію прогресувати, і медичні препарати часто необхідні.

Гестаційний діабет

Діабет, який з'являється під час вагітності називається гестаційний діабет (вагітність, в деякій мірі, призводить до резистентності до інсуліну). Він часто діагностується під час середньої або пізньої вагітності. З-за того, що високий рівень цукру в крові матері розсилається через плаценту дитини, необхідно контролювати гестаційний діабет, щоб захистити зростання і розвиток дитини. З гестаційним діабетом, ризик для майбутньої дитини ще більше, ніж ризик для матері. Ризики для дитини передбачає ненормальне збільшення ваги до народження, проблеми з диханням при народженні, і можливе ожиріння і діабет пізніше в житті. Ризики для матері - ймовірність кесаревого розтину з-за дуже великої дитини, а також пошкодження серця, нирок, нервів і очей.

Лікування під час вагітності включає в себе тісне співробітництво з Вашим лікарем, а також:

· Ретельне планування раціону для забезпечення адекватних поживних речовин під час вагітності без зайвого жиру і калорій

· Щоденні вправи

· Контролювання збільшення ваги під час вагітності

· Прийом інсуліну для контролю рівня цукру в крові, якщо це необхідно.

Інші форми цукрового діабету

Кілька рідкісних видів діабету можуть виникнути в результаті певних умов. Наприклад, захворювання підшлункової залози, деякі операції, ліки або інфекції можуть викликати діабет. Ці типи діабету займають лише від 1% до 5% всіх випадків цукрового діабету.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)