Ортопедичний корсет

Ортопедичний корсет – це пристрій, призначений для обмеження руху хребта у випадках перелому або в післяопераційний період. Обмеження руху хребта покращує процес загоювання ран і зводить до мінімуму дискомфорт пацієнта.

Якщо Вам поставили діагноз захворювання хребта, деформації, або потенційну проблему, яка може бути вирішена за рахунок використання зовнішньої опорної конструкції, Ваш лікар може рекомендувати використання спинного ортопедичного корсета. Корсети пропонують безпечний, атравматичний спосіб запобігання проблеми в майбутньому або, допомагають поліпшити поточний стан.

Використання спинного ортопедичного корсета отримало широке визнання. Вони є ефективними засобами для лікування порушень хребта. Насправді, більше 99% лікарів - ортопедів виступати на захист їх використання.

Ортопедичні корсети – це не нововведення. Фактично вони існують протягом багатьох століть. Попереково-крижові корсети (для нижньої частини спини) використовувалися ще ?у 2000 році до нашої ери! Бандажі та шини використовувалися в 500 р. н. е .. для того, щоб виправити сколіоз. Останнім часом корсети стали популярним способом реальної допомоги запобігання первинного і вторинного люмбаго на різних стадіях. Існує більш ніж 30 типів ортопедичних корсетів, призначених для лікування порушень хребта.

Ортопедичний корсет використовується для профілактики і лікування наступних порушень грудо-попереково-крижового відділу та захворювань хребта:

§ стадияреабилитации в післяопераційний період на поперековому відділі хребта

§ спондильоз, остеохондроз, грижа міжхребцевих дисків, остеоартроз міжхребцевих суглобів, спондилолістез попереково-крижового відділу

§ успадковані аномалії, які супроводжуються болем, порушення будови хребців внаслідок пухлини, остеопорозу, туберкульозу та інших захворювань

§ предупреждениеперенапряжения і втоми м'язів спини під час значних фізичних навантаженнях, під час малорухливого праці, під час тривалих поїздок в транспорті, під час тривалого перебування в статичній позі

§ люмбалгія, радикуліти, ішіалгія, люмбоішіалгія.

 

За рівнем жорсткості ортопедичні корсети поділяють на тверді та напівтверді.

Жорсткий ортопедичний корсет – це вузький пластикова форма, яка обмежує рух на 50%. Як правило, такий корсет призначають при болях у попереку і нестабільності. Якщо потрібна більш жорстка підтримка хребта, ніж у стандартних корсетах, зазвичай приписують ортопедичний корсет з жорсткою конструкцією.

Напівжорсткий ортопедичний корсет – еластичний корсет, який обмежує рух хребта вперед і допомагає встановити артродез хребців або підтримує хребет у разі стресу (наприклад, підняття важких предметів).

Особуюгруппу представляють зігріваючі пояси - корсети.

Зігріваючі пояси – корсети використовують для профілактики та лікування болю в спині, які спричинені розладами неврологічного характеру: ревматизм, радикуліт, остеохондроз. Функціонально дані пояса ефективно прогрівають сухим теплом, роблять мікромасаж, плюс - захищають спину в умовах безперервного протягу. Виробляють такі пояси з овечої, собачої і верблюжої вовни.

 

Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)