Що робити при варикозі
Що робити при варикозі
Питання, які потрібно задавати докторові
1) Які існують варіанти лікування варикозного розширення вен?
2) Наскільки ефективним є КОМПРЕСІЙНИЙ ТРИКОТАЖ для запобігання або лікування варикозного розширення вен?
3) Як довго потрібно носити компресійний трикотаж для запобігання або лікування варикозного розширення вен?
4) Які існують ліки для лікування варикозного розширення вен?
5) Які заходи слід приймати під час вагітності?
Профілактика ВРВ
Існують методи лікування ВРВ, багато з яких є простими діями, які людині слід почати прямо зараз.
Піднімайте ноги як можна частіше. Якщо у людини є можливість – вправи потрібно робити протягом півгодини. Для досягнення необхідного ефекту ногу потрібно піднімати вище рівня серця і робити це приблизно півгодини кожен раз.
Носіть компресійні панчохи. Надягайте їх вранці перед прогулянкою і перед тим, як вени напухнут. Якщо у людини, яка носить компресійні панчохи, болі посилюються, особливо після ходьби, зніміть їх і зверніться до лікаря. Людина може мати проблеми з кровопостачанням ніг (артеріальним кровопостачанням, яке забезпечує киснем тіло).
Якщо у людини є надлишкова вага, йому рекомендується схуднути. Може допомогти здорова дієта з високим вмістом клітковини та низьким вмістом жиру і солі.
Уникайте вживання алкоголю, який може викликати розширення вен на ногах.
Зверніться до лікаря, якщо у Вас є такі проблеми, як хронічний запор, затримка сечі, або хронічний кашель. Полегшення симптомів, які є причиною напруги може запобігти варикозне розширення вен.
Намагайтеся не носити тиснучу одяг, таку, як ремінь або пояс.
Не перекрещивайте ноги під час сидіння.
Ходьба є хорошим вправою. Вона може допомогти м'язам змусити кров перетікати з глибоких венозних систем.
Якщо людина проводить тривалий час в поїздці або працювати за столом весь день, рекомендується вставати і ходити приблизно кожну годину для того, щоб дозволити м'язам качати кров з вен.
По можливості сидячи робіть всю домашні роботу.
Плавайте - це найкраща профілактика ВРВ
Відпочинок повинен бути з валиком або подушкою під витягнутими ногами - по 20 -15 хвилин кілька разів в день. У такій позі розмовляйте по телефону, дивіться телевізор, читайте.
Запозичте у американців звичай при найменшій можливості класти витягнуті ноги на стілець, табурет або журнальний столик. Відступ від етикету виправдано користю для здоров'я.
Не загоряйте - еластичність венозних стінок і тканин знижується через ультрафіолетових променів.
Проводите відпустку на річковому березі або біля моря. Вранці і ввечері, коли не дуже жарко, ходіть босоніж по траві, піску, гальці, ніжним хвилях, набігаючим на крайку пляжу. Крокуйте вздовж берега з гідністю, як лелека, високо піднімаючи ноги. Можете "потоптатися" і у ванній, наповнивши її теплою водою.
Не приймайте гарячу ванну, рідко ходіть в сауну: проведення часу там покращує кровообіг. Такий «стрибок» судинах не на користь.
Не носіть підтягуючу, вузьку одяг, компактну обувьданные умови порушують циркуляцію крові і здавлюють вени.
Уникайте високих фізичних навантажень, пов'язаних з футболом, великим тенісом, важкою атлетикою, велосипедним спортом
Тримайте вага у формі.
Утримуйтеся від підняття важких предметів.
Носіть спеціальні колготки моделей, які закріплюють судини і прибирають навантаження з вен. В наш час їх вибір немала - з розподілом тиску, різної щільності.
Один – два рази в день окатывайте ноги прохолодною водою. Невеликий струменем з душу або шланга облийте від пальців до п'ят, далі - вгору по литковому м'язі до колінної западини по одній гомілки, потім по іншій, в останню чергу - по передній стороні кожної ноги по черзі від пальців по підйому до коліна.
Щодня використовуйте засоби, що зміцнюють тонус вен.
Людина не може змінити свої гени, але може тримати вагу під контролем, займатися спортом, їсти здорову їжу з високим вмістом клітковини, і при можливості намагатися одягати вільну зручну одяг. Якщо людині генетично судилося мати варикозне розширення вен, вона може з'явитися, незважаючи на всі зусилля.
 
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)