Як лікувати дисплазію?
Як лікувати дисплазію?
Дисплазія кульшових суглобів - найбільш поширений вид деформацій опорно-рухового апарату у дітей. Дисплазію кульшового суглоба з урахуванням ступеня вираженості можна підрозділити на три види: предвывих, підвивих і вивих.
 
Більшість ортопедів і педиатровпод дисплазією кульшового суглоба розуміють вроджену неповноцінність суглоба, яка обумовлена його недорозвиненням і може призвести до підвивиху або вывиху стегна. Ця патологія може істотно ускладнити життя дитини в майбутньому і призвести до порушення ходи, болі в тазостегнових суглобах. Зрозуміло, що батькам важливо, щоб перші симптоми дисплазії були вчасно розпізнані: тільки тоді можна здійснити всі необхідні лікувальні та профілактичні заходи для запобігання розвитку даного захворювання.
 
Огляд лікаря
 
В добавок до зовнішніх ознак захворювання, лікар повинен ретельно оглянути, прослуховуючи і намацуючи "глухий звук при огляді стегна. Для дітей старшого віку можна обстежити тазостегновий суглоб за допомогою рентгена.
 
Лікування нехірургічним шляхом
 
Способи лікування зумовлені віком дитини.
 
Лікування новонароджених
 
Немовлят (від 1 до 2 місяців) лікують, використовуючи стремена Павлика.
 
Від 1го до 6ти місяців
 
Кістка стегна дитини переміщається в комірці за допомогою такого пристрою або джгута. Даний метод, як правило успішний. Але якщо він не дієвий, лікар може перемістити стегнову кістку в правильне положення, анестезируя дитини, а після помістити дитину в кокситную гіпсову пов'язку (колосовидну пов'язку).
 
Лікування хірургічним шляхом
 

Як лікувати дисплазію?, зображення - 1

Від 5ти місяців – до 2-ох років
 
Дитини анестезируют, і стегнову кістку пересувають у належне становище в клітинку. Відкрите хірургічне втручання іноді необхідно. Після цього, дитину поміщають в кокситную гіпсову пов'язку (колосовидну пов'язку), щоб підтримувати правильну позицію стегна.
 
Старше 2-ох років
 
Деформація може погіршитися, викликаючи потребу в операції для переміщення стегна. Після цього, дитину поміщають в кокситную гіпсову пов'язку (колосовидну пов'язку), щоб підтримувати правильну позицію стегна.
 
Потрібно, щоб кокситная гіпсова пов'язка утримувала стегнову кістку у суглобі під час загоєння. Регулярний подальший моніторинг необхідний після лікування дисплазії кульшового суглоба, до пори, поки зростання дитини не буде завершено.
 
Ускладнення
 
Дитина може пізно почати ходити в разі ускладнень лікування за допомогою використання кокситною гіпсовою пов'язки. В окремих випадках лікувальні пристосування вирівнювання стегна може викликати роздратування шкіри, а різна довжина ніг може зберегтися. Порушення росту верхньої частини стегна встречаестся рідко.
 
Купити ортопедичні товари для дітей в наших салонах ви можете через наш сайт або в магазинах - це стремена, апарат Гневковского, профштанишки та ін. робимо Доставку по всій Україні.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)