Що таке варикозне розширення вен
Що таке варикозне розширення вен

Варикозне розширення вен

Варикозне розширення вен супроводжується довгими смужками блакитного кольору, що проходять прямо під верхнім шаром шкіри. Найбільш вразливі зони – це ноги і руки. Візуально опухлі і звивисті вени – їх іноді оточують невелике зібрання наповнених капіляр, відомих як павутиноподібні вени - вважаються поверхневим варикозним розширенням вен. Хоча це явище іноді супроводжується хворобливими відчуттями і непривабливим виглядом, як правило, воно нешкідливе. Під час запалення вени стають відчутними на дотик і це може перешкоджати циркуляції крові, заподіяння опухлі щиколотки, шкірний свербіж і біль в ураженій кінцівці.

Крім сукупності поверхневих вен, біля ніг є внутрішня, або глибока, венозна мережа. У рідкісних випадках, внутрішні вени нижніх кінцівок мають варикозне розширення. Глибоке варикозне розширення вен, як правило, не видно, але воно може викликати набряк або біль у всій нозі і може утворити місце, де утворюються тромби.

Варикозне розширення вен - це відносно загальне захворювання, і для багатьох людей воно має спадковість. У жінок захворювання спостерігається в два рази частіше, ніж у чоловіків. В наших салонах можна компресійний трикотаж купити за доступними цінами, моделі представлені як для жінок, так і для чоловіків.

Для поширення збагаченої киснем кров від легень до всіх частин тіла, Ваші артерії мають товсті шари м'язів або еластичної тканини. Щоб направляти кров назад до серця, Ваші вени в основному покладаються на навколишні м'язи і мережа односторонніх клапанів. Так як кров тече по відню, чашоподібні клапани відкриваються почергово, щоб пропускати кров, а потім закриваються для запобігання зворотного потоку.

ОзнакиЩо таке варикозне розширення вен , зображення - 1

При варикозному розширенні вен, клапани не працюють належним чином дозволяючи крові потрапляти у вену і ускладнює м'язам штовхати кров "вгору". Замість того, щоб перетікати з одного клапана до іншого, продовжує литися кров у вену, підвищуючи венозний тиск і ймовірність венозного повнокров'я, в результаті чого відень випирати і скручується. З-за того, що поверхневі вени мають слабку м'язову підтримку, ніж м'язи глибоких вен, вони більш схильні до варикозного розширення.

Будь-яка умова, що збільшує тиск на ноги або живіт може призвести до варикозного розширення вен. Найбільш поширеними видами тиску є вагітність, ожиріння, і положення стоячи протягом тривалого часу. Хронічний запор і - в рідкісних випадках - пухлини також можуть викликати варикозне розширення вен. Вести сидячий спосіб життя також може сприяти варикозного розширення вен, так як м'язи, які знаходяться у поганому стані, погано виконують свою роботу в процесі перекачування крові.

Причини виникнення

Ймовірність виникнення варикозного розширення вен також збільшується з віком, так як з віком вени слабшають. Травми ноги можуть призвести до пошкодження венозних клапанів, що може стати причиною варикозного розширення вен. Генетика також відіграє важливу роль, і якщо інші члени сім'ї мають варикозне розширення вен, є велика ймовірність того, що у родичів воно теж проявиться. Всупереч поширеній думці, сидіння зі схрещеними ногами не викликає варикозне розширення вен, хоча це може посилити вже наявне захворювання.

Лікувальний компресійний трикотаж в ортопедичних салонах "Ортокомфорт" представлений дуже широко і різноманітно.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)