Як вибрати ортопедичні устілки

Як вибрати ортопедичні устілки, зображення - 1 Коли Ви стоїте, ходите, бігаєте або стрибаєте, Ваші ноги роблять величезні зусилля, які не були б можливими, якби форма ступні не була пристосована для цього. Якщо у Вас проблеми зі зведенням ступні, їх рішенням є ортопедичні устілки.

За медичними показаннями використання ортопедичних устілок можна порівняти з носінням окулярів: нічого не змінюється в Вашому тілі, але в той же час допомагають йому функціонувати на більш високому рівні. Але, якщо Ви їх не носите, вони Вам не допомагають. Якщо Вам потрібні окуляри і ви їх носите, бачити і читати стає набагато простіше. Те ж саме відноситься і до ортопедичних устілок. Якщо ви потребуєте в них, вони можуть значно поліпшити Ваш загальний стан комфорту і благополуччя. Якщо Ваше життя в значній мірі залежить від функціональності Ваших ніг, вам буде важко справлятися без ортопедичних устілок, як тільки ви спробуєте їх переваги.

Ортопедичні устілки - це пристосування, які призначені для вставки до взуття з метою надання підтримки або корекції ступень і ніг. Правильно підібрані устілки, звільняють ноги від зайвих навантажень і болю в суглобах.

Застосовувати устілки можна у відкритих босоніжках і закритих туфлях.

Ортези (або ортопедичні устілки) бувають найрізноманітнішими, від гігієнічних, лікувальних, утеплюючих, до електроізолюючих і магнітних. Вони розрізняються не тільки по виду а й по призначенню.

Пропонуємо Вам декілька варіантів підбору ортопедичних устілок:

  • Каркасна устілка-супінатор для літнього закритого, спортивного взуття, а також - для взуття зі штучних матеріалів. Вона захищає ноги від грибків, бактерій і підтримує нормальну форму стопи.
  • Напівустілки-супінатори для закритого і відкритого взуття на підборах. Вони захищають ноги від ударного навантаження на суглоби і п'яту. Дозволяють носити модне взуття без шкоди для здоров'я.
  • Амортизуючий підп'ятник для спортсменів, що зазнають великих навантаженнь на ноги.
  • Підп'ятник при центральній п'ятковій шпорі з натуральної шкіри. Необхідний для всього взуття, особливо після травм суглобів і п'ят.
  • Клейкий засіб захисту «кісточки» у великого пальця стопи оберігає її від тиску.
  • Устілка з плесновою підкладкою спеціально для жінок, які довгий час проводять на ногах; вона не тільки гальмує зростання натоптишів, але і прибирає навантаження.

Також в мережі професійних ортопедичних салонів «Ортокомфорт» щоп'ятниці з 12.00-20.00, Ви можете отримати професійну консультацію Як вибрати ортопедичні устілки, зображення - 2 лікаря ортопеда-травматолога, де зможете більш індивідуально підійти до питання вибору ортопедичних устілок.

Ортопедичні устілки застосовують для профілактики і лікування різних видів плоскостопості (поперечного, поздовжнього, плоско-вальгусної зміни стопи), і при інших захворюваннях опорно-рухового апарату і стоп в основному. Також вони виконують такі функції:

  • Зменшують відчуття втоми в ногах
  • Збільшують стійкість при стоянні і ходьбі;
  • Зменшують навантаження на колінні, гомілковостопні і тазостегнові суглоби;
  • Ускладнюють розвиток зміни опорно-рухового апарату;
  • Сприяють поліпшенню гемодинаміки в стопах;

Як правильно вибрати ортопедичні устілки?

В першу чергу, необхідно звернутися до лікаря. Лікар оцінить форму і ступінь еластичності склепінь стопи, плоскостопості, стан опорно-рухового апарату в цілому, підкаже, як підібрати ортопедичні устілки по фасону взуття.

Ортопедичні устілки підбираються такими способами:

  • Виготовлення гіпсових зліпків;
  • Застосування відбитка стопи - менш точний метод;
  • Комп'ютерні зображення. Пацієнт стає на спеціальну платформу, і на моніторі комп'ютера з'являється малюнок стопи. Його кольори на різних ділянках будуть відрізнятися один від одного. Це прямопропорційно з тиском стопи на прилад.

Ортези з натуральної шкіри - це найкращий матеріал для їх виготовлення, так як під час використання довго зберігає повністю сформований по стопі стан.

Людям, у кого вага більше ста кілограмів, доцільно використовувати жорсткі ортези зі спеціальної сталі, пластиків або графіту. Вони потрібні для корекції явної деформації і закріплюють певні ділянки стопи в необхідному положенні.

Напівтверді устілки роблять з еластичного пластику і покривних дихаючих матеріалів (мікропористої гуми, шкіри або спіненого поліетилену). Основна мета цих ортезів - здійснювати контроль над висотою склепінь стопи при опорі на неї.

Силіконові ортези завдяки еластичності легко пристосовуються під вигини стопи. Вони також мають кілька недоліків, а саме: зносостійкість, пружність і відносно велику вагу. Тому під час тривалої ходьби м'язи ніг швидко втомлюються.

Ортопедичні устілки, призначені для щоденного взуття повинні бути більше тих, які використовуються в модельній. Ортези, для спортивного взуття спеціально розраховані на підвищене потовиділення і підвищене навантаження. Для людей з діабетичною стопою устілка має додатковий захист (зазвичай - тришаровий).

При п'ятковій шпори можна використовувати спеціальні устілки, підп'ятник яких - у вигляді підкови. При цій формі зменшується можливість пошкодження м'яких тканин в області п'яти.

При подагрі і артриті також є ортези.

 

Як вибрати ортопедичні устілки, зображення - 3 Як правильно встановити устілки

Потрібно оглянути взуття зсередини перед тим як встановлювати ортези. Свої устілки у взутті необхідно прибрати, якщо вони є. Ортопедичні устілки повинні впритул прилягати до підошви, не залишаючи зазору в області носка або п'яти.
Щоб зрозуміти, як правильно встановити ортопедичні устілки і чи лягли вони повністю, потрібно побігати або походити у взутті, і при цьому людина не повинна відчувати ніякого дискомфорту. При появі неприємних відчуттів (натирання, здавлювання ноги, помітне зменшення розміру взуття) ортопедичні устілки потрібно відкоригувати або поміняти. Якщо вироби були виготовлені на замовлення, цю послугу надає майстер, який виконав індивідуальні ортопедичні устілки.
Для довгої служби устілок потрібно правильно за ними доглядати. Ортези рекомендується сушити при низьких температурах і мити спеціальними засобами. Інакше ортези можуть втратити свою початкову форму.
Варто врахувати, що ортопедичні устілки для літнього взуття не використовуються в холодну пору. Для зимового періоду є спеціальні устілки на хутряній основі, з шерстю або з теплозберігаючих інноваційних матеріалів, які акумулюють тепло всередині взуття.

Ще кілька порад як правильно носити ортопедичні устілки:

  • Не можна використовувати устілки, які носила інша людина.
  • Після закінчення терміну придатності (1-1,5 року) устілки змінюються на нові.
  • На ніч виріб виймається з взуття для просушування.
  • Краще мати кілька пар устілок для спортивного, робочого і повсякденного взуття.
  • Для модельного взуття на підборах (до 4-5см) обираються спеціальні укорочені напів-устілки.
Наполегливий позитивний результат при використанні ортезів буде помітний, якщо їх носити на постійній основі. Найчастіше дорослим бажано носити такі пристрої все життя, а дітям і підліткам - декілька років в період формування стопи, постави і ходи.
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)