Шийний відділ - найважливіший!

Остеохондроз – дуже поширене захворювання, яким страждає більше половини працездатного населення нашої країни. Ця хвороба найчастіше вражає шийний і поперековий відділи хребта. Вона виникає з-за високого навантаження на хребці, обумовленої особливостями праці і звичного рухового режиму.

Шийний відділ нерідко стає «слабкою ланкою» хребта. Чому? По-перше, для шиї характерна висока рухливість - ми крутимо головою з великою амплітудою. По-друге, наша голова просто важка, вона важить в середньому три кілограми - і вся ця навантаження доводиться на шию. Ще потрібно враховувати, що шия зазвичай не прикрита одягом, тому її дуже часто програє, тобто у людини виникають м'язові спазми через переохолодження.
Шийний відділ - найбільш складний відділ хребта, завдяки особливостям будови. Через нього здійснюється кровопостачання головного мозку. При надмірній рухливості в шийному відділі хребта виникає зміщення шийних хребців, що може призвести до серйозних наслідків, у тому числі порушення кровопостачання мозку, алкогольна енцефалопатія, запаморочення, розлади зору та слуху і т. д. При поїздках в транспорті і тривалих подорожах, під час перегляду телепередач, читання книг або роботі на комп'ютері виникає статична напруга м'язів шиї, що призводить до небажаних наслідків.
Для створення рухового спокою, стабілізації і розвантаження шийного відділу хребта пропонуємо в мережі наших магазинів головотримачі м'якою, напівжорстким і жорсткої фіксації.
• Головотримачі м'якої фіксації. Він являють собою еластичні ортези, помірно фіксують шийний відділ хребта, розвантажують і зігріваючі зв'язки і м'язи. Ортопедичний виріб м'якої фіксації використовується при реабілітації після операцій і травм, ефективно допомагає в лікуванні міозитів різної етіології. Показання до застосування: розтягнення та пошкодження м'язів, зв'язок, легкі травми, функціональна нестабільність, остеохондроз.
• Головотримачі напівжорстким фіксації. Ці ортопедичні вироби мають ті ж показання до застосування, як і попередні, але надають більш жорстку фіксацію шийного відділу хребта.
• Головотримачі жорсткої фіксації. Ортопедичні вироби жорсткої фіксації призначаються при серйозних травмах – сильних розтягненнях м'язів, переломах хребців, які супроводжуються сильними больовими відчуттями, при важких формах остеохондрозу, для реабілітації після операцій.
Головотримачі призначаються:
- З профілактичною метою - людям, діяльність яких пов'язана з одноманітним рухом рук або тривалим вимушеним положенням голови. Головотримачі рекомендується використовувати робітником на конвеєрному виробництві, швачкам, верстатникам, шоферам, стоматологам, бухгалтерам, користувачам комп'ютера, перукарям, вчителям, школярам при виконанні уроків, музикантам після занять, при поїздках в транспорті, тривалих подорожах та ін, а також людям, страждаючим шийними миозитами. Використання головодержателей надає легкий розвантажувальний і одночасно зігріваючий ефекти, що сприяє розслабленню м'язів, відновлення просвіту судин, вимивання кров'ю молочної кислоти з м'язів і зникнення відчуття дискомфорту та болю.
- При легких травмах шийного відділу хребта (удари, підвивихи та ін); при остеопорозі; спондилитах з незначною деструкцією будь-якої природи (онкологічної, туберкульозної, остеомиелитической та ін) остеохондропатиях і дисплазіях шийного відділу знижується міцність конструкції хребця. Використання головодержателей дозволить за рахунок подпружинивающего ефекту здійснити легку розвантаження шийних хребців, що компенсує дефіцит опорности в опорних комплексах хребта.
- При наявності нестабільності в шийному відділі хребта; гіперкінезах (нерегульованих різких рухах); в станах після іммобілізації гіпсовою пов'язкою або використання головодержателя Філадельфія; остеохондрозі шийного відділу хребта I, II стадій, ускладненого корінцевим синдромами, кардіогенним синдромом ("шийної стенокардією"). Використання головодержателей дозволяє здійснити фіксацію і стабілізацію шийного відділу, перешкоджаючи подальшому зсуву хребців. Подпружинивающий ефект мягкоупругого ортеза здійснює невелику періодичну пружну тракції і вправляння, поступово зменшуючи зміщення хребців. З плином часу можлива нормалізація тонусу м'язів і перебудова зв'язкового апарату зі стійким ефектом зменшення дислокації.
- При остеохондрозі шийного відділу хребта, ускладненого синдромом хребетної артерії з явищами вертебробазилярної недостатності: цефалгією (головними болями), кохлеовестибулярными порушеннями; розладами зору, в тому числі при глаукомі; струсі головного мозку, у період реабілітації після черепно-мозкових травм.
- Застосування головодержателей дозволить нормалізувати кровообіг в басейні хребетних артерій, знизити ризик розвитку ускладнень. Головотримачі успішно застосовується в комплексному лікуванні черепно-спінальних родових травм, кривошиї. У новонароджених м'язовий корсет ще не сформований, тому головотримач, імітуючи власні м'язи, дозволяє підтримувати анатомічні структури шиї у функціонально правильному положенні, що сприяє нормалізації кровообігу, а також служить для збереження досягнутої корекції після проведеного масажу і редрессирующих вправ, міофасциальний терапії, физиолечения.
Найважливішою умовою для забезпечення ефективного використання головодержателя є правильність підбору розміру. Недостатній по висоті головотримач не здатний здійснити розвантаження шийного відділу хребта, а надлишковий по висоті сприятиме закидання голови назад. Розмір головодержателя підбирається індивідуально по висоті шиї (відстань у сантиметрах від підборіддя до грудини, або від кута виличної кістки до ключиці, виміряне м'якою сантиметровою стрічкою).
Купити в Києві або з доставкою по всій Україні можна через наш інтернет-магазин.
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)