Противопролижневые матраци та їх види

Протипролежневий матрац - це медичний аксесуар, призначений для комплексного лікування і профілактики пролежнів у довготривало лежачих хворих. У комплексі з іншими медичними заходами такий матрац є ефективним засобом для лікування, крім того це принципово новий крок у боротьбі з пролежнями, що дозволяє значно поліпшити якість життя лежачих хворих, а також полегшити догляд за ними доглядальницею або близькими. Купити за доступними цінами в Києві або з доставкою по Україні Ви зможете в мережі магазинів "Ваше здоров'я".
Протипролежневі матраци давно і активно використовуються в практиці світової медицини. Виготовляються вони з гіпоалергенних, нетоксичних матеріалів підвищеної міцності. Камери можуть бути розділені на осередки, які наповнюються повітрям за допомогою автоматичного компресора в шаховому порядку, змінюючи тим самим періодично тиск в них, а можуть мати секційну структуру з почерговим наповненням групи елементів також за допомогою автоматичного компресора. Дані види матраців характеризуються, перш за все, простотою використання - компресори є автоматичними, позбавленими вібрації, безшумними, не вимагають регулювання і постійного спостереження. Простий є і їх антисептична обробка.

Протипролежневі системи, в залежності від різновиду матраца, зустрічаються декількох видів: пористі, балонні, з обдувом і без обдування. Ніздрюватий матрац - це камери в формі бджолиних сот, які, в шаховому порядку, наповнюються повітрям. Балонний протипролежневі матрац - це камери балонного типу, які теж по черзі наповнюються повітрям. Багато пористі і балонні матраци мають «обдув». Обдувом в протипролежневі матрацах - це особливі лазерні мікроскопічні отвори, які, хоч і не видимі, але дуже ефективно виконують вентиляцію шкіри і запобігають потовиділення. Такі моделі найбільш дієві.

Види протипролежневі матраців:
• ніздрюваті протипролежневі матраци
• балонні (секційні) протипролежневі матраци
Ніздрюватий протипролежневі матрац призначений для профілактики і лікування пролежнів. Ніздрюваті протипролежневі системи призначені для профілактики і лікування пролежнів в початковій стадії. Дані матраци рекомендуються пацієнтам з невеликим і середнім вагою (до 120 кг), в період ранньої реабілітації після операції, травм, а також при захворюваннях ЦНС і т.д.
Полотно пористого протипролежневі матраци виконано у вигляді декількох груп осередків (тип «решітка»), які послідовно накачуються повітрям за допомогою електричного компресора, що працює в автоматичному режимі. Ніздрюватий протипролежневі матрац забезпечений безліччю осередків схожих на бджолині стільники, в яких поперемінно відбувається, нагнітання повітря спочатку в парних, а потім в НЕ парних осередках матраца. Таким чином, тіло лежачого на системі людини стикається черзі з різними групами осередків, що перешкоджає виникненню і прогресу пролежнів. Тиск настроюється насосом на вагу пацієнта. Масажує і покращує кровопостачання. Матеріал матраца легко миється, не вбирає вологу, що актуально в разі, якщо хворий страждає нетриманням.
Ніздрюваті протипролежневі матраци можна купити у нас на сайті або в будь-якому з наших магазинів, у нас Ви знайдете великий асортимент і дуже вигідні ціни.
Секційні (балонні, трубчасті) протипролежневі матраци
Допомога пористого протівопролежнего матраца здається Вам мало ефективною? Ми готові запропонувати Вам більш досконалі протипролежневі системи і матраци з балонними (або трубчастими) відсіками. Такі матраци коштують трохи дорожче, але мають властивості, які ефективно знімуть набряклість і відновлять кровообіг.
Секційні протипролежневі системи призначені для лежачих хворих з вагою тіла від 100-160 кг і вище. Завдяки унікальній лазерної мікроперфорації поверхні матраца забезпечується додатковий приплив повітря для обдування тіла людини з метою запобігання потіння і забезпечення максимального комфорту.
Секційний протипролежневі матрац призначений для профілактики і лікування пролежнів, використовуються при важких стадіях пролежнів.
Матрац виготовлений з нетоксичного і гіпоалергенного матеріалу підвищеної міцності покритого нейлоном, що не вбирає запахи. Даний вид протипролежневі матраців складається з секцій, балонів, виконаних у вигляді поперечних секцій і наповнених повітрям. Полотно протипролежневі матраци виконано у вигляді двох груп трубчастих подушок (тип «смуги»), по черзі наповнюються повітрям 6 разів на годину. Змінна чергування тиску в балонах має м'яку масажну дію на тіло пацієнта, в результаті чого відновлюється нормальний кровообіг і запобігає появі пролежнів. Масажує і покращує кровообіг, періодично роблячи зміну точок опори лежачого. Осередки знімні, в комплект входить додаткова осередок, якою можна замінити пошкоджену.

Важливо пам'ятати про те, що основною функцією протипролежневі матраци, є запобіжна функція, він не призначений для лікування пролежнів. Чим раніше ви купите протипролежневі матрац, тим більше шансів уникнути необоротних процесів у лежачого пацієнта.

Залишилися питання? Зв'яжіться з нашими фахівцями, і вони неодмінно допоможуть вам у виборі відповідного протипролежневі матраци.

Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)