Як вибрати компресійні гольфи? Поради щодо правильного вибору
Як вибрати компресійні гольфи? Поради щодо правильного вибору

Компресійні ортопедичні гольфи використовують у складі комплексного лікування варикозного розширення за умови, що патологія поширюється на нижню частину ноги від стопи до коліна.

Дуже важливо правильно підібрати виріб, тому що в іншому випадку гольфи будуть чинити занадто сильний тиск або, навпаки, не матимуть потрібного ефекту.

Як вибрати компресійні гольфи при варикозі може підказати лікувальний флеболог або консультант ортосалону, де ви купуватимете виріб. При виборі слід враховувати три основні критерії:

  • Ступінь компресії;
  • склад трикотажної еластичної тканини;
  • Розмір.

  

 

Вибір виробу за ступенем компресії

  

Ступінь компресії визначає тиск, який чинитимуть гольфи на венозні стінки. Існують такі види гольфів:

  1. Профілактичні - компресія 18-23 мм.рт.ст. Ці гольфи будь-який користувач може придбати без призначення лікаря. Їх використовують при швидко настає втоми в нижній частині ноги, при слабо вираженому венозному малюнку у вигляді зірочок або сіточки, а також у тому випадку, коли у людини є спадкова схильність до варикозу. Їх можна носити під час вагітності, при надмірній вазі або в літньому віці за перших ознак, що свідчать про порушення венозного кровообігу;
  2. Лікувальні гольфи. Як підібрати компресійні гольфи, що використовуються у складі лікування варикозу, підкаже лікар. Існують гольфи 4-х ступенів компресії:
    • 1 клас - компресія 18-23 мм.рт.ст. Використовуються на першій стадії патології, що характеризується появою венозного малюнка, болями, що тягнуть, в гомілки, печінні і здавлюванні в області кісточки;
    • 2 клас - 23-32 мм.рт.ст. Рекомендовані в тому випадку, коли хвороба прогресує, при сильних болях та судомах, а також у початковій стадії тромбозу;
    • 3 клас - 33-45 мм.рт.ст. Використовують у період після операцій на венах, а також у разі порушення трофіки та утворення трофічних виразок;
    • 4 клас із компресією більше 45 мм.рт.ст. Використовуються при тяжких ураженнях венозної системи, набряках, пов'язаних з порушенням струму лімфи, при лімфедемі.

  

 

Вибір за складом трикотажної еластичної тканини

 

Як правильно вибрати компресійні гольфи за складом еластичної тканини може підказати консультант ортосалону. Різні виробники випускають гольфи з тканини з різним відсотковим співвідношенням еластичних та бавовняних волокон.

Найкращим вибором будуть гольфи з максимальним вмістом бавовняної нитки та антибактеріальними добавками. У таких гольфах не буде спекотно влітку, вони добре розтягуються, пропускають повітря, їх легко доглядати.

  

 

Вибір розміру

 

Щоб гольфи були максимально зручними та мали потрібний ефект, треба правильно визначити розмір. Як вибрати ортопедичні гольфи за розміром підкаже лікар чи консультант ортосалону. Для визначення розміру треба зробити такі виміри:

  • Довжина стопи між найвіддаленішими точками;
  • Обхват кісточки над двома виступаючими кісточками;
  • Обхват гомілки на 2 см нижче колінного згину;
  • Обхват гомілки у найширшому місці.

Отримані розміри слід порівняти із розмірною таблицею на упаковці.

На питання "Де краще купити компресійні гольфи?" можна відповісти, що це можна зробити в аптеці, роздрібному ортосалоні або різних сайтах ортопедичних магазинів. Найкращим вибором будуть сайти ортосалонів, де ви знайдете широкий асортимент та приємні ціни.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)