Що краще тонометри на плече або зап'ястя?
Що краще тонометри на плече або зап'ястя?
Серцево-судинні захворювання продовжують займати лідируючі місця серед причин смертності, незважаючи на всі зусилля сучасної медицини. Тому дуже потрібно і важливо розпізнати відхилення на ранній стадії хвороби, коли ще можна обійтися немедикаментозними методами. Насправді, трохи змінивши спосіб життя на користь здоров'я, можна досягти чудових результатів, не використовуючи ліки і таблетки. Саме з цієї причини, тонометр - прилад для вимірювання та контролю за тиском, повинен бути в кожному домі. Коли треба буде покупка тонометра, часто стикаються з питанням, який тонометр краще, на зап'ясті або плече? Хоча принцип роботи у них однаковий, потрібно враховувати особливості застосування кожного з них.

То який тонометр точніше, на зап'ясті або на плече?

Традиційно, тонометр на плече вважається найточнішим. Це правда, але лише частково. Просто в цьому місці найбільш чітко можна відчути коливання артеріальних стінок. Тонометр на зап'ястя також чутливий до коливань. Причому настільки, що на його свідчення може вплинути покашлювання, сміх або посмішка. Якщо правильно слідувати інструкції, акуратно і чітко накладати манжету, то результати вимірювання не викликатимуть недовіри. Ще, у тонометра на зап'ястя більше обмежень як за віком, так і за функціоналом. Він вимірює тиск на двох артеріях зап'ястя одночасно, а як відомо, зап'ястні артерії розташовуються дуже близько, під самою шкірою. Так що отримані вимірювання цілком коректні.
Загальні порівняльні характеристики автоматичних тонометрів.
Тонометри на зап'ястя: Що краще тонометри на плече або зап'ястя?, зображення - 1
  • Просто одягаються;
  • Дуже компактні, займають мало місця;
  • Зручні для частого використання.
Підходять для спортсменів і молодих людей до 35-40 років. Є моделі, що дозволяють стежити за артеріальним тиском і пульсом навіть під час тренувань.
Чутливі до рухів. В процесі вимірювання прилад потрібно тримати на рівні серця.
Ідеально підходять для людей з повними плечима. Зап'ястні артерії тонше, ніж плечові.
Чи не підходять людям похилого віку, а також пацієнтам з діабетом і атеросклерозом.

Тонометри на плече

  • Підходять для будь-яких вікових категорій, в тому числі для літніх людей.
  • Жінкам в період вагітності.
  • Людям з атеросклерозом і цукровим діабетом.

Правила вимірювання артеріального тиску

Чітко дотримуючись цих нескладних правил, ви зможете правильно вимірювати тиску і не сумніватися в коректності показань.
Процедуру вимірювання тиску можна проводити не раніше, ніж через 30 хвилин після фізичних навантажень, стресових ситуацій, їжі, пиття алкоголю, кави або чаю.
Потрібно проводити вимірювання на обох руках. Багато хто не беруть до уваги, але на правій руці воно завжди вище. І різниця значень АТ на лівій і правій руках може доходити до 30 мм.
Вимірювання тиску потрібно проводити 2-3 рази в день в один і той же час.
Перш ніж прийняти рішення, який краще купити тонометр на зап'ястя або на плече, потрібно максимально ознайомитися і визначитися з потрібними вам характеристиками і функціями приладу і врахувати зручність використання пристрою в конкретних ситуаціях, характерних для вас. Визначившись що краще, тонометр на зап'ястя або на плече саме для вас, можна купувати прилад. Зробити це краще в спеціальних магазинах товарів медичного призначення або в аптеках. Там ви гарантовано отримаєте якісний сертифікований товар з гарантією його тривалої успішної роботи, а також зможете отримати кваліфіковану консультацію продавців по кожній, що зацікавила вас моделі. Як варіант, можна замовити відповідну модель на сайті через інтернет-магазин.
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)