З якого віку можна робити інгаляції дітям?
З якого віку можна робити інгаляції дітям?
З якого віку можна робити інгаляції дітям?
Інгалятор компресорний ARIANNE Power Norditalia
З появою на світ малюка кожен батько прагне створити сприятливі умови для здорового і щасливого розвитку. Продумана і укомплектована домашня аптечка допоможе своєчасно надати першу медичну допомогу і перешкодити не бажані хвороби. Чи впорається з сезонними та тривалими хворобами дихальних шляхів в домашніх умовах дозволить сучасний медичний апарат небулайзер. Перший і найпоширеніший питання батьків, з якого віку можна робити інгаляції? Виробники якісних дитячих небулайзерів вказують, що прилад можна використовувати дітям від 1 місяця. Але перш за все перед застосуванням небулайзера необхідно проконсультуватися з лікарем для визначення захворювання і методу лікування.
призначення небулайзера
Небулайзер - це компактний медичний апарат для проведення інгаляцій. Він подрібнює ліки на маленькі частинки (аерозоль) і ефективно доставляє його в пошкоджені ділянки дихальних шляхів. Прискорити одужання, і поліпшити самопочуття дитини при хворобах дихальних шляхів покликаний небулайзер. З якого віку можна дихати небулайзером? Проводити лікувальні інгаляційні процедури можливо з грудного віку.
Перед використанням небулайзера рекомендується уважно вивчити інструкцію і проконсультуватися з лікарем.
Найбільш ефективно небулайзер допомагає при таких захворюваннях:
Обструктивний бронхіт.
Бронхіальна астма.
Пневмонія.
Бронхіт.
Трахеїт.
Кашель і т.д.
З якого віку можна використовувати небулайзер? Використовувати небулайзер необхідно за рекомендацією лікаря. Якщо у дитини, немає ніяких протипоказань до проведення інгаляції, то прилад можна застосовувати в дитячому віці.
Корисні властивості інгаляції
Цілющі властивості інгаляції відомі з давніх часів. Завдяки лікувальним парам виліковували важкі хвороби дихальних органів. Перший інгалятор створив французький винахідник. Він працював від ручного насоса. З розвитком цивілізації пристрої для інгаляції стали зручними і ще більш ефективними. Сучасні інгалятори (небулайзери) сприяють швидкому і легкому проведення лікувальної процедури. Інгаляція дозволяє ефективно разжижить слиз і вивести її, окропити хворі органи лікувальними речовинами і поліпшити процес дихання. З якого віку можна робити інгаляції небулайзером? Інгаляції небулайзером можна робити в ранньому віці. Він допомагає швидко усунути неприємні симптоми хвороби і поліпшити дихання дитини.
Деякі правила проведення інгаляції
Як робити інгаляції дітям до року?
Дітям до року можна проводити інгаляцію тільки за приписом лікаря, який визначить можливі препарати і тривалість процедури.
Ніяких особливих правил проведення процедури не встановлено. Треба включити прилад і піднести маску до обличчя дитини. Якщо рот закритий, то пари проникають у верхні дихальні шляхи, якщо рот відкритий, то лікарський аерозоль проникає безпосередньо в бронхи і легені. Для більш дорослих дітей можна придбати особливий інгалятор в формі іграшки, який допоможе перетворити неприємну процедуру в захоплюючу гру.
Як робити інгаляцію з фізіологічним розчином дітям?
  • Інгаляції роблять 1-2 хвилини не більш ніж два рази на день
  • 2 мл фізіологічного розчину поміщають в контейнер і щільно закручують кришкою, під'єднують трубки і маску.
  • Користь фізіологічного розчину обумовлена його здатністю зволожувати слизові, що полегшує відходження мокроти при кашлі. Входить до його складу сіль є природним антисептиком. Фізрозчин не викликає алергію, тому він часто використовується для інгаляцій дітям.
Як правильно робити інгаляції дітям?
  • Процедуру роблять не раніше, ніж через 1,5 години після їжі. Найкраще робити інгаляцію сидячи. Якщо посадити дитину неможливо, то він може лежати. Одяг повинен бути максимально комфортною і вільною.
  • Дихання повинне бути рівним, глибоким і спокійним.
  • Малюкам до 3-4 років інгаляцію проводять за допомогою маски, у старших дітей рекомендується використовувати мундштук.
  • Інгаляцію за допомогою маски можна проводити, коли дитина спить.
  • Для дітей дошкільного віку процедура не повинна перевищувати 3-х хвилин. Після інгаляції рекомендується 30 хвилин відпочинку - дитина повинна полежати і розслабитися.
Дихання при різних захворюваннях відрізняється:
- При лікуванні глибоких відділів дихальних шляхів дихання повинно бути глибоким, повільним, через рот. Треба затримувати дихання на 1-2 секунди пе
ред кожним видихом;
- При захворюваннях глотки, гортані, трахеї треба вдихати аерозоль через рот, після глибокого вдиху треба затримати дихання на 2 секунди, потім зробити повний видих через ніс.
- При захворюваннях носа, навколоносових пазух і носоглотки використовують маску або спеціальні носові канюлі, вдих і видих роблять через ніс, дихання має бути спокійним, без напруги.
В якому випадку протипоказані інгаляції дітям?
Протипоказання для інгаляції у дітей наступні:
- Схильність до носових кровотеч і гіпертонія;
- Дихальна недостатність тяжкого ступеня;
- Серцево-судинна недостатність;
- При температурі тіла у дитини більше 37,5 ° С. Як альтернативу в цьому випадку можна використовувати пластирі-інгалятори.
переваги небулайзера
Своєчасна інгаляція за допомогою небулайзера сприяє запобігти розвитку захворювання на ранніх стадіях. Також небулайзер дозволяє якісно вилікувати хвороби органів дихання, так як він доставляє лікарські речовини в осередок захворювання.
До переваг небулайзера відносяться такі якості:
1. Висока ефективність при лікуванні захворювань нижніх дихальних шляхів.
2. Зручність у використанні.
3. Тиха робота.
4. Малогабаритність.
5. Простота в догляді.
В період придбання небулайзера у багатьох виникає питання зі скількох місяців можна робити інгаляції? Інгаляції показані діткам з 1 місяця і тільки після консультації з лікарем.
Коментарі: Перед використанням небулайзера, треба обов'язково проконсультуватися у лікаря, особливо в тому випадку, коли для лікування планується застосовувати антибіотики. Універсальним є компресорний або МЕШ-інгалятор, в яких можна використовувати всі існуючі препарати для лікування захворювань дихальної системи. Для будинку краще придбати саме такий інгалятор, який також можна використовувати для дихальної терапії у дорослих.
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)