Як доглядати за ортопедичними устілками
Як доглядати за ортопедичними устілками
Плоскостопість, варусна та вальгусна деформації, Х-подібна постановка ніг, п'яткова шпора, натоптиші, мозолі, а також деформації суглобів та хребта – однією з причин цих патологій є носіння неправильного взуття, яке не забезпечує амортизації та не захищає від ударного навантаження під час ходьби . Щоб захистити опорно-руховий апарат, треба купити ортопедичні устілки і використовувати їх у будь-яке взуття – від модельних туфель до спортивних кросівок. Попередньо необхідно провести комп'ютерну діагностику стоп для коректного підбору устілок. Ортопедичні устілки, каркасна устілка-супінатор Viva арт. 187, Pedag

Особливості ортопедичних устілок

На відміну від простих устілок ортопедичні вироби мають ряд особливостей, завдяки яким вони забезпечують якісну підтримку стопи та захищають хребет та суглоби:
  • з внутрішньої сторони знаходиться супінатор, що підтримує поздовжнє склепіння;
  • в області поперечного перекату біля підп'яткового поглиблення розташовується метатарзальний пелот, що піднімає передню частину стопи і захищає плюсну;
  • передня частина устілки (хлястик) не несе ніякого функціонального навантаження, тому вона може бути обрізана, наприклад, устілки для відкритого взуття;
  • в області п'яти виконано поглиблення для фіксації п'яти та захисту від ударного навантаження.

Правила догляду за устілками

Щоб устілки забезпечували необхідну амортизацію і в процесі експлуатації не втратили своїх властивостей треба правильно доглядати за ним. Спосіб догляду та засоби, що використовуються, залежать від матеріалу, з якого виготовлені устілки:
  1. Як доглядати ортопедичні устілки зі шкіри можна дізнатися на сайті інтернет-магазину. Шкіряні устілки можна протирати вологою губкою з використанням нейтрального миючого засобу або слабкого спиртового розчину. Сушать такі устілки в природних умовах далеко від обігрівальних приладів.
  2. Гелеві та силіконові устілки треба мити теплою водою з милом. Не можна використовувати агресивні миючі та дезінфікуючі засоби, які можуть зіпсувати поверхню устілки.
  3. Також на сайті можна прочитати, як доглядати ортопедичні устілки з мікрофібри. Їх очищають нейтральним мильним розчином. Не рекомендується прати устілки у пральній машині.
  4. Дуже часто у користувачів виникає питання, як доглядати ортопедичні устілки, щоб не було запаху, так як його досить важко позбутися. Сучасні виробники засобів догляду за взуттям пропонують спеціальні дезодоранти. Але ці дезодоранти потрібно наносити тільки на чисту устілку, інакше запахи змішаються, і результат буде непередбачуваним і в більшості випадків незадовільним. Отже, треба спочатку очистити устілку, просушити її і лише після цього обробити.
  5. Щоб правильно випрати і висушити устілки, треба мати кілька пар.
  6. Фахівці рекомендують придбати спеціальне ультрафіолетове сушіння, в якому знищуються грибки та бактерії, що є причиною неприємного запаху та шкірних захворювань.
  7. Устілки треба регулярно міняти, тому що навіть найкращі миючі та дезінфікуючі засоби не можуть продовжити термін їхньої служби більше, ніж це регламентовано виробником.
Знаючи, як правильно доглядати ортопедичні устілки, можна значно збільшити термін служби і зберегти повною мірою їх якості.
можна значно збільшити їх термін служби та зберегти повною мірою їхню якість.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)