Як носити наколінники?

Варто виглянути на вулицю, як відразу думаєш: а чи не завести наколенником? Особливо, глянувши вперед біжить шлях. Про себе відзначаєш - треба поберегтися! По нашим вулицям без переломів дістатися до роботи - вже спорт: то ожеледь, снігопад, а найгірше - коли свіжий сніг покриває вчорашню крижану кірку. Кожну зиму одне і те ж. А нам нічого не залишається робити, як захищати себе від травм самостійно.
Однак медичні ортопедичні вироби від майбутніх травм не врятують. А от тим, у кого травма вже трапилася або є інші проблеми з колінними суглобами, ймовірно, слід дійти до ортопедичного салону і проконсультуватися про моделі наколенника, ортеза. Щоб вибрати підходящу модель наколенника, потрібно визначитися, так як вибір досить великий, а кожен виріб має свої показання до застосування та протипоказання. У нас в магазині і на сайті Ви зможете ознайомитися з усіма видами наколінників, наколенных бандажів і ортезів.

Наколінники (фіксатори коліна або колінні бандажі), а так само тутори забезпечують фіксацію і помірну стабілізацію колінного суглоба і надколінка, підтримку бічних зв'язок і менісків. Показані в період реабілітації після гіпсової пов'язки з іммобілізацією колінного суглоба, травм і операцій, а так само для профілактики ушкоджень колінного суглоба при заняттях спортом, різні захворювання: артрозах, артритах, бурситах, синовіту
Перш за все, основні показання при призначенні наколенника:

• Реабілітація після оперативних втручань на колінному суглобі.
• Розхитаність суглоба. Вона проявляється відчуттями нестабільності суглоба при ходьбі, які описуються пацієнтами як "підгинання", "подламывание", "вискакування" коліна.
• Болі в суглобі: при артриті - запаленні суглоба, артрозі - дегенеративному зміну суглоба, травмі.
• Значна фізичне навантаження з участю колінних суглобів.
Матеріал виробів:
Слід враховувати, що вироби з бавовняних і вовняних ниток досить приємні при носінні, але недовговічні, потребують прання.
Неопрен - синтетичний матеріал, який не пропускає вологу і повітря. Шкіра під ним потіє, нерідко потрібно надягати під такий виріб білизна з натуральних волокон. Більш сучасні матеріали (еластан і поліестр) зручні і довговічні, але значно збільшують вартість виробу.
Легко потрапити в халепу - знайшов виробник матеріал подешевше, пошив наколінник, продав. А той, хто купив, потім мучиться. Щоб не було прикро за витрачені гроші, рекомендується підбирати відповідний виріб (бандажі, ортези, наколінники, тутори і т. д.) в ортопедичному салоні, що має ліцензію на цей вид діяльності.
Корисні поради:
Перед покупкою наколінник рекомендується приміряти і обов'язково підібрати потрібний розмір. Не варто купувати трикотажний наколінник при гострому процесі і значною припухлість суглоба. Тільки варто зійти набряку - доведеться придбати новий, так як куплений раніше буде марно бовтатися при ходьбі. Краще купити ортез з регульованими застібками.
Вибір наколенника здійснюється лікарем-ортопедом індивідуально, так як кожна модель має свої особливості.
Ортопедичні конструкції поділяються на м'які, напівтверді і жорсткі. Можливо, зустрінеться слово "брейси" - це ортопедичний виріб, що має ребра жорсткості.
Ми спробували об'єднати найбільш схожі моделі різних фірм виробників в групи.
• Наколінники еластичні трикотажні забезпечують слабку і середню ступінь фіксації і застосовуються в основному при запальних захворюваннях суглобів, після легких травм, при остеоартрозі. Вони мають зігріваючу дію, що дозволяє поліпшити кровообіг у суглобі.
• Наколінники з отвором більше призначені для фіксації колінної чашечки і після травми хрестоподібних зв'язок для обмеження надмірної рухливості в передньо-задньому напрямку.
• Наколінники з бічними шинами обмежують рухи в бічні сторони при розпущеності суглоба, пошкодження бічних зв'язок. Ймовірно, їх можна використовувати для профілактики патологічної установки нижньої кінцівки. Якщо подивитися на ноги оточуючих нас людей, то можна помітити, що у деяких ноги іксом (по-науковому, вальгусна установка гомілки), а в інших - колесом (варусна установка гомілки). При остеоартрозі колінних суглобів часто одна кінцівка, а іноді обидві набувають патологічну варусную або вальгусную установку. Цей патологічний процес можна зупинити за допомогою такого наколенника.
• Ортопедичні конструкції для жорсткої фіксації колінного суглоба являють собою жорстку конструкцію з полімерних матеріалів з захопленням стегна, гомілки і нерідко стопи. Ці конструкції використовуються для розвантаження колінного суглоба і вимагають додаткових реабілітаційних заходів, так як при тривалому використанні призводять до атрофії м'язів.
• Наколінники для спортсменів. Розроблені спеціальні наколінники з виду спорту. Ці конструкції, перш за все, носять захисну функцію і перешкоджають травматизації колінних суглобів.

Спортивні та інші види наколінників можна придбати в спеціалізованих спортивних магазинах у мережі магазинів «Ваше здоров'я».

Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)