Як лікувати гайморит?
Як лікувати гайморит?
Гайморит - запальне захворювання носових пазух, розташованих з правого і лівого боку перенісся. У дітей гайморит протікає інакше, ніж у дорослих. Особливістю дитячого гаймориту є безсимптомний перебіг початку хвороби. Може початися з звичайної нежиті як ускладнення після вірусної інфекції. Дитину може турбувати головний біль. Вона частіше локалізується в лобовій або скроневій частці. Чхання, кашель, нахил і навіть поворот голови тільки підсилюють біль. У положенні лежачи біль стихає. Характерно також зміна поведінки. Дитина може стати примхливим, млявим, відмовлятися від їжі. Його може морозити. У дітей до 5 років може проявлятися набряклість в районі щік і очей. До групи ризику потрапляють діти з низьким імунітетом, які мають алергію, з глистовими инвазиями, з аденоїдами 2-3 ступеня, з каріозною поразкою зубів. Як лікувати гайморит?, зображення - 1

Симптоми гаймориту у дитини

Звичайний нежить триває, в середньому, від 7 до 10 днів. Якщо після закінчення цього часу ви помітили такі симптоми:
  • підвищення температури
  • біль і розпирання в області перенісся, навколо очей, головний біль при нахилі голови
  • посилення закладеності носа
  • виділення поміняли колір на жовтий або зелений, поспішіть показати дитину ЛОР лікаря, так як такі прояви можуть свідчити про початок гаймориті

Види гаймориту у дітей

Катаральний. Часто розвивається на тлі ослабленого імунітету або як ускладнення після ГРВІ. Викликається вірусною інфекцією. Якщо його не долікувати, може перейти в хронічну форму. Як вилікувати хронічний гайморит? У незапущеній стадії захворювання є способи, як швидко вилікувати гайморит вдома:
  1. Промивання пазух носа фізрастрором або спеціальними спреями
  2. Прогрівання носа за допомогою сухого тепла. Для цього можна використовувати варене яйце, мішечок з сіллю, синю лампу. Процедуру можна проводити при високій температурі і скупченні гною в пазухах!
  3. Закопування носа судинозвужувальними краплями
Двосторонній. Двосторонній гайморит є найбільш легкою формою захворювання. Набряк слизової оболонки носа, викликаний вірусною інфекцією і прозорі безбарвні виділення - його супроводжують симптоми. При цій формі хвороби загальний стан пацієнта, як правило, не порушено. Як лікувати двосторонній гайморит? В цьому випадку необхідно призначення промивань пазух носа сольовими розчинами, закопування носа судинозвужувальними краплями, а також проходження курсу антибіотиків, призначених лікарем.
Також при будь-якій формі гаймориту показано рясне пиття. Не можна допускати зневоднення організму. До того ж потрібно розріджувати скупчення слизу, чому сприяє достатнє вживання рідини. Це можуть бути компоти, фруктові морси, тепла лужна мінеральна вода, трав'яні чаї. Напої не повинні бути занадто солодкими або гарячими. Не варто забувати про достатньому споживанні простий чистої води. Вона повинна бути обов'язково відфільтрована. Якщо це бутильована вода, то віддайте перевагу виробнику, якому ви довіряєте.

Як вилікувати гайморит дитини за допомогою небулайзера?

На сьогоднішній день при лікуванні гаймориту активно використовують небулайзери . Це спеціальний апарат-інгалятор, розпилюючи ліки на мікроскопічні краплі, що утворюють хмару. Вони здатні дістатися до найвіддаленіших ділянок дихальних шляхів і, добре зарекомендували себе в лікуванні.
Сподіваємося, дана стаття допомогла вам дізнатися, як вилікувати гайморит назавжди.
 
 
 
 
 
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)