Як виправити сутулість?
Як виправити сутулість?
Ваша правильна постава - запорука краси та здоров'я. Поставою називають звичне положення тіла людини при стоянні, сидінні, ходьбі. І, якщо людина сутулиться, змінюють правильне положення м'язи, суглоби, внутрішні органи. Страждає серце, легені, шлунково-кишкового тракту, змінюється хода. При сутулості навантаження на м'язи розподіляється неправильно. Одні м'язи перенапружуються, приймаючи на себе весь «удар» навантаження, інші ж, навпаки, розслабляються, і, з часом, слабшають.
Звичку тримати своє тіло в правильному положенні потрібно виховувати з раннього дитинства. Формування постави починається вже тоді, коли дитина вчиться ходити. Завершується ж воно ближче до 20-25 років, коли організм вже повністю сформований. Як виправити сутулість?, зображення - 1
Найбільше від сутулості страждають діти-дошкільнята та школярі. Через неправильне положення тіла при сидінні за столом під час письма може з'явитися сутулість.
Як можна виправити сутулість у дитини? Якщо проблема вже існує, необхідно якомога раніше звернутися до дитячого лікаря-ортопеда. Лікар розповість як лікувати сутулість і призначить лікувальну фізкультуру. Вправи підбираються індивідуально, залежно від проблем з поставою.
До «групи ризику» людей, які страждають сутулістю, відносять також дітей підліткового віку, коли у них починається активний період зростання. Буває, що м'язи «не встигають» наздоганяти в зростанні кісткову систему, і, різко набрав зростання підліток, починає сутулиться. Як виправити сутулість у підлітка? Ось загальні рекомендації, які варто дотримуватися, якщо проблема вже проявилася:
  • правильний ортопедичний матрац
  • анатомічно зручне робоче крісло для навчання і роботи за комп'ютером
  • відмова від важких рюкзаків і носіння сумок на одному плечі
  • кращі види спорту: плавання, фітнес, спортивна гімнастика
Дорослій людині боротися з сутулістю складніше, але регулярна робота принесе свої плоди. І все-таки, як виправити сутулість у дорослого в домашніх умовах? Основна причина сутулості - погано або неправильно розвинені м'язи спини. Тому привчати себе тримати спину рівно, доведеться. До загальних рекомендацій по лікуванню сутулості у дорослих можна додати мануальну терапію і, в особливо складних випадках, оперативне втручання.
Коректори постави знайшли широке застосування в боротьбі з сутулістю і при лікуванні порушень постави. Із їх допомогою відбувається розведення плечей для нормалізації м'язового тонусу. Їх основне завдання - зміна звичок положення тіла. Іншими словами, набувається звичка тримати спину рівно і не сутулитися. Але носити коректор слід, в основному, під час сидіння, в стані спокою. Коректор не замінить фізичних навантажень і занять лікувальною фізкультурою.
 
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)