Ураження шкіри при цукровому діабеті
Ураження шкіри при цукровому діабеті
Цукровий діабет як хронічне захворювання широко поширюється у всьому світі. І темпи збільшення кількості хворих, на жаль, збільшуються з кожним роком. За даними ВООЗ кількість хворих на діабет наближається до 422 мільйонам і, продовжує зростати, набуваючи масштабів епідемії.
Діабет - підступне захворювання ендокринної системи людини. Недолік вироблення гормону інсуліну, і, як наслідок, розвиток цукрового діабету. З'являється стійке підвищення показників рівня глюкози в крові, через що відбувається збій в роботі всіх обмінних процесів організму. При цьому захворюванні, крім контролю рівня глюкози і її інсулінової коригування, важливо уважно стежити за проявами хвороби на всіх органах і системах, так як неможливо передбачити, де відбудеться збій. Також може постраждати і шкіра. Поразки шкіри при цукровому діабеті, зображення - 1
Прояв цукрового діабету на шкірі характеризується як зміною шкірних покривів загального характеру, так і специфічним перебігом шкірних захворювань, до яких розвивається схильність у хворого. При діабеті суха шкіра, іноді з жовтуватим відтінком, є частим явищем. Можуть виникати лущення, тріщини і мозолі на долонях і підошвах ніг, деформація і потовщення нігтів. Поява дерматологічних проблем можуть стати першим сигналом ще не встановленого діагнозу. Цукровий діабет на шкірі безпосередньо пов'язаний із порушеннями вуглеводного обміну. Тому так важливо тримати під контролем рівень цукру. Людям із підвищеними показниками глюкози в крові варто купити глюкометр , щоб уникнути ускладнень хвороби.
До специфічних уражень шкіри при цукровому діабеті відносять також винекнення трофічних виразок, які досить важко піддаються лікуванню. Відомо, що хворі на цукровий діабет потребують зручного, бажано ортопедичного взуття. Це потрібно для уникнення утворення мозолів, тріщин і деформації стоп. Через підвищену сухості шкіра ніг легко травмується, що може привести до утворення виразки. Лікування виразки при цукровому діабеті полягає в регулярній обробці поверхні рани антибактеріальними препаратами, що не містять спирту. Також допомагає використання сучасних перев'язувальних матеріалів (гідрогелів, альгінатів, поліуретанових пов'язок) і правильне застосування антибіотиків.
Завдання хворого на діабет - звести до мінімуму ризики ускладнень. І це цілком реально, якщо дотримуватися певних правил і приділяти достатню увагу своєму здоров'ю.
 
 
 
Лідери продажу
Коментарі
28.10.2021 17:11 пише Олена
Вітаю! Не можна так ставитися до мови. Ви ж не Алі-експрес!




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)