Як запобігти гіпертонії?
Як запобігти гіпертонії?
Що таке гіпертонія? Ще її називають артеріальною гіпертензією. Говорячи простою мовою, це стабільно підвищений (більше 14090) артеріальний тиск. Йдеться саме про стабільно підвищеному, так як короткочасні підвищення тиску - нормальна фізіологічна реакція організму на певні чинники, наприклад, заняття спортом або стрес. Під час сну тиск, навпаки, знижується. Як запобігти гіпертонії?, зображення - 1
Як стверджує статистика, гіпертонія є одним з найпоширеніших захворювань нашого часу у всьому світі. Особливо страждають від нього жителі мегаполісів.
Лікарі часто називають цю недугу «повільним вбивцею». У чому ж підступність і небезпека цієї хвороби? Справа в тому, що перші "дзвіночки", які ми чуємо і на які реагуємо, можуть проявлятися в уже досить запущеній стадії хвороби. Перші симптоми часто протікають досить непомітно. Їх легко пропустити. Головний біль списати на втому, незначний біль в серці - на стрес. І дійсно, після відпочинку ці симптоми проходять. Але проблема залишається. Якщо її ігнорувати, симптоми будуть виникати частіше, а інтервали між ними ставати все коротше. При цьому діагностика захворювання зовсім не складна. Варто почати вимірювати тиск! Зараз це легко зробити, не виходячи з дому. Тонометри придбати не складає труднощів. Вони продаються практично в будь-якій аптеці. Ціновий діапазон досить широкий і залежить від обраної моделі.

Так як уникнути гіпертонії та її побічних ефектів? Які причини її виникнення?

Серед причин, що викликають гіпертонію, лікарі виділяють такі як спадковість, гормональні зміни, захворювання щитовидної залози, нирок, недолік калію і магнію в організмі. Це ті причини, на які ми з вами безпосередньо вплинути не можемо.
Але є причини, які безпосередньо залежать від нашого бажання або небажання змінити ситуацію. Це зайва вага, регулярне недосипання, відсутність достатніх фізичних навантажень, надмірне вживання солі і цукру, рафінованих продуктів. Словом, все те, що називається нездоровим способом життя. Наш організм влаштований дуже мудро. Якийсь час він справляється з непосильним навантаженням, але приходить момент, коли він «кричить» про допомогу.
А адже чим вище тиск, тим більше навантаження на серце, тим швидше воно зношується. Страждають і судини. Вони стають ламкими і крихкими, втрачають еластичність. Підвищується ризик інсультів, інфарктів і крововиливів, погіршується зір, робота нирок. І це далеко не повний перелік ускладнень.

Як усунути гіпертонію, якщо вона вже проявила себе?

  • Пити більше води (в нормі 30 мл на 1 кг ваги)
  • Налагодити режим сну і неспання
  • Правильно харчуватися, обмежуючи шкідливі продукти
  • Вести активний спосіб життя
  • Кинути палити
  • Дотримуючись цих нескладних рекомендації, ви не тільки істотно поліпшите здоров'я, а й підвищиться якість життя в цілому!

 

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)