Чим відрізняється анатомічне взуття від ортопедичного взуття
Чим відрізняється анатомічне взуття від ортопедичного взуття
Правильний розвиток стопи, формування склепінь, вироблення ходи, а в подальшому запобігання розвитку вальгусної, варусної деформації та комфорт під час ходьби - все це можливо тільки в тому випадку, коли використовується правильне взуття. Щоб не нашкодити, слід розібратися, чим відрізняється анатомічне взуття від ортопедичного та як зробити правильний вибір.
Анатомічне взуття або, як його ще називають у різних статтях, взуття з ортопедичними властивостями - це взуття, зроблене з урахуванням фізіологічних і анатомічних особливостей стопи. Завдяки цій особливості, воно забезпечує правильне анатомічне положення склепінь стопи та підлаштовується під її індивідуальні особливості.
Класичне ортопедичне взуття виготовляється за індивідуальним замовленням у тому випадку, коли необхідна не профілактика і легка корекція, а комплексне лікування плоскостопості та інших порушень.
Знаючи, чим відрізняється ортопедичне взуття від анатомічного, можна зрозуміти, як правильно зробити вибір. Правильні анатомічні туфлі рекомендується носити всім, починаючи з дитячого віку. Вони мають такі основні властивості: Чим відрізняється анатомічне взуття від ортопедичного взуття, зображення - 1
  • Широкий носок, де пальці можуть вільно розміститися, але при цьому не наїжджають один на одного;
  • Широкий невисокий каблук (0,5-2,5 см), завдяки якому стопа стоїть на підлозі всією поверхнею, тоді як при високих підборах весь упор припадає на передній ділянку стопи;
  • Підошва з еластичного матеріалу, яка згинається рівно настільки, щоб уникнути плоскостопості, але при цьому захищає стопу від ударів і тиску;
  • Устілка-супінатор, що забезпечує якісну підтримку поздовжнього та поперечного склепінь і захищає суглоби від ударних навантажень при ходінні по нерівній поверхні.
Справжнє ортопедичне взуття виготовляється за призначенням лікаря після проходження повного дослідження зі зняттям плантограми та використанням інструментальних методів аналізу. Це можуть бути туфлі з високим задником, що доходить до голеностопа, з устілкою на жорсткому каркасі з металевими та пластиковими елементами, а також з іншими конструктивними особливостями в залежності від існуючої проблеми.
З огляду на істотну відмінність анатомічного взуття від ортопедичного, можна зробити висновок, що анатомічні моделі - це взуття масового виробництва, тоді як ортопедичні туфлі виготовляються для конкретного користувача за рекомендацією ортопеда. Взуття з ортопедичними властивостями не тільки можна, а й потрібно носити всім без винятку, ортопедичне взуття - це взуття для корекції, тому воно призначена для конкретного користувача.
 
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)