Лікування при переломі шийки стегна
Лікування при переломі шийки стегна
Перелом шийки стегна - це пошкодження верхньої частини стегнової кістки, яке найчастіше зустрічається у людей похилого віку (старше 60 років), особливо у жінок, складно піддається лікуванню. Дуже часто перелом стає причиною повної нерухомості.
Лікування при переломі шийки стегна може включати операцію, а може бути абсолютно консервативним. Незважаючи на те, що оперативне втручання більш результативно, в деяких випадках немає можливості проводити операцію - ендопротезування неможливо при слабоумстві або у хворих, які більшу частину проводять без руху.
 
При будь-якому вигляді лікування - оперативне або консервативне обов'язково використовується бандаж для тазостегнового суглоба , який надає наступну дію:
  • Фіксує суглоб і стегно, сила фіксації може бути різної інтенсивності;
  • Зменшує навантаження на суглоб, м'язи ніг і тазового пояса, прискорюючи процес реабілітації;
  • Забезпечує легкий масаж, покращуючи роботу м'язів;
  • Зменшує болі в області суглоба, завдяки зігріваючу дію.
Лікування при переломі шийки стегна, зображення - 1
Існують наступні фіксатори при переломі шийки стегна:
 
  • Жорсткі одно- або двосторонні. У деяких фіксаторах є шарніри для зміни кута відведення стегна в процесі реабілітації, завдяки яким можливі сгибательно-розгинальні руху;
Можуть виготовлятися з жорстких пластин або еластичною багатошарової тканини, посиленої жорсткими елементами з різнорівневими застібками і фіксаторами;
  • М'яка модель без шарнірів і жорстких підсилюючих елементів, використовується для фіксації суглоба, зменшення навантаження на суглоб. Покращують кровообіг і забезпечують зігріваючий ефект. Ці бандажі при переломі шийки стегна використовуються в період реабілітації, коли необхідність в жорсткій фіксації відпадає.
Бандаж для тазостегнового суглоба виробляє такі дії:
  • Фіксує і підтримує суглоб в правильному анатомічному положенні;
  • Забезпечує стягуюча дія на стегно і зменшує його рухливість.
Лікування шийки стегна без операції досить тривалий і проблемний процес, який передбачає довгострокове використання фіксаторів - від відновлення цілісності кістки до відновлення рухової функції. При дотриманні правил носіння та рекомендацій лікаря, він не тільки прискорить реабілітацію, а й зменшить больовий синдром і полегшить стан хворого.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)