Поперечна плоскостопість: взуття або устілки?
Поперечна плоскостопість: взуття або устілки?
Поперечна плоскостопість виявляється у збільшенні обсягу стопи, відхиленні великого пальця до центральної осі стопи і формуванні кісточки, що випирає. Якщо не вжити заходів, то патологія постійно прогресуватиме і через час її корекція буде можлива тільки з використанням хірургічних методів.
Фахівці рекомендують використовувати спеціальні устілки під час поперечного плоскостопості, які забезпечують підтримку поперечного склепіння. Попередньо необхідно провести комп'ютерну діагностику стоп для коректного підбору устілок.
Особливість цих устілок полягає в наступному:
  • Поглиблення в області п'яти, де може бути метатарзальна подушка, що пом'якшує тиск; Поперечна плоскостопість: взуття чи устілки?, зображення - 1
  • Хлястик у передній частині устілки, який забезпечує коректне розташування пальців та запобігає їх неправильному відхиленню;
  • Фабрична поперечна устілки при плоскостопості може мати в області підйому спеціальну подушечку, а індивідуальні устілки - клини, положення яких можна змінювати в процесі корекції, що дозволяє робити коригування максимально швидким і результативним;
  • Універсальні ортопедичні устілки для поперечної плоскостопості можна перекладати в різне взуття з урахуванням особливостей моделі.
Крім використання устілок, фахівці рекомендують носити взуття з ортопедичними властивостями, яке необхідне не тільки під час коригування, але й для профілактики плоскостопості. Ортопедичне взуття при поперечній плоскостопії має деякі особливості:
  • У міру широкий жорсткий носок, у якому пальців забезпечена певна свобода, немає почуття затисненості, не утворюються потертості;
  • Підошва досить жорстка, але при цьому гнуться, щоб запобігти травмам;
  • Невисокий широкий каблук;
  • Тільки натуральні матеріали
Яке взуття під час поперечного плоскостопості підійде Вам найкраще, може підказати лише ортопед, який індивідуально підбере модель, відповідну виду та ступеню порушення, а також визначить, чи необхідні додаткові устілки та тип устілки для корекції за потреби.
Устілки від плоскостопості , які можна вибрати або виготовити в салоні «Ортокомфорт» дозволять заощадити кошти, тому що вони коштують дешевше за туфель або чобіт, а одні і ті ж устілки можна використовувати в різне взуття.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)