Вправи при лікуванні ліктьового суглоба
Вправи при лікуванні ліктьового суглоба
Пошкодження ліктьового суглоба - це одна з найбільш частих травм, що пов'язано з постійними підвищеними навантаженнями при перенесенні важких предметів, виконанні фізичних вправ або з будь-якими рухами, в яких задіяний суглоб. Як лікувати ліктьовий суглоб визначає лікар, до складу лікування зазвичай входить лікарська терапія, носіння ліктьового фіксатора, виконання спеціальних вправ.
Для зняття больового синдрому використовуються протизапальні та знеболюючі засоби і спеціальний ліктьової бандаж , який частково або повністю обмежує руху в суглобі.
Ліктьовий фіксатор може бути декількох видів:
  • М'який еластичний бандаж у формі панчохи, який може посилюватися в області суглоба вставками з більш жорсткої тканини. Він обмежує рух і надає м'яку масажну дію. Відповідаючи на питання, як лікувати біль в ліктьовому суглобі, всі фахівці рекомендують використовувати фіксатор, жорсткість якого відповідатиме захворюванню або інтенсивності травми. Його дія базується на здатності обмежувати рухливість і знімати частину навантаження, перерозподіляючи її на здорові м'язи;
  • Напівжорсткий бандаж зі спеціальними стяжками та застібками і жорсткими вставками, що забезпечує досить міцну фіксацію. Використовується під час реабілітації або загострення артритів і артрозів;
  • Жорсткий ортез повністю знерухомлює суглоб, який призначається при серйозних травмах.
Гімнастика для лікування ліктьового суглоба включає в себе вправи для розробки суглоба та поступового збільшення амплітуди рухів. На початку виконуються щадні вправи, інтенсивність яких наростає в міру стабілізації суглоба.
Лікувальні вправи краще виконувати під керівництвом фахівця, адже будь-який незручний або неправильний рух може привести до поглиблення проблеми.
Які вправи для лікування ліктьового суглоба треба виконувати та в чому полягають правила заняття лікувальною гімнастикою можна дізнатися у тренера.
Основні правила такі:
  • Зарядку роблять за 1-2 години до їжі;
  • При виконанні вправ рухи повинні бути максимально плавними без різких поворотів і згинань;
  • Одяг має бути зручним і не ускладнювати рухів, особливо в області ліктя;
  • На початку зарядки виконують розігрівні вправи, поступово збільшуючи навантаження та темп тренування.
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)