Дитяче взуття при клишоногості: вибираємо правильно
Дитяче взуття при клишоногості: вибираємо правильно
Клишоногість - це деформація стопи, при якій стопа відхиляється від центральної осі, внутрішній край стопи повертається вгору, нісок - всередину.
Для попередження клишоногості та корекції на початковій стадії фахівці радять носити ортопедичне противарусне взуття. У більш складних випадках використовується гіпсування, носіння ортеза або оперативне втручання.
Яке взуття носити при клишоногості дітям підкаже ортопед, до порад якого варто прислухатися, адже неправильно обране взуття може погіршити проблему.
Особливості взуття при клишоногості:
  • Для корекції відведення переднього відділу стопи форма взуття зліва та справа змінюється так, щоб забезпечити для великого пальця додаткову точку опори;
  • Друга точка опори знаходиться нижче мізинця;
  • Спеціальне поглиблення в області п'яти забезпечує третю точку опори, завдяки якій п'ята не зсувається всередину;
  • Ортопедичне взуття для дітей має жорсткий завищений з внутрішньої сторони берець, шнурки і вставки забезпечують фіксацію ноги, запобігаючи завалювання стопи всередину;
  • Широкий каблук, укорочений із внутрішньої сторони (каблук Томаса) утримує ногу, попереджаючи її неправильний поворіт;
  • Спеціальна устілка-пронатор.
Як правильно вибрати дитяче взуття при клишоногості можна дізнатися у консультанта ортопедичного салону, де представлені різні моделі від вітчизняних і зарубіжних виробників.
Якщо ступінь патології така, що дії звичайної профілактичної або корегуючого взуття недостатньо, слід виготовити взуття на замовлення, коли фахівець спочатку знімає плантограму стоп, а потім виготовляє черевички з урахуванням індивідуальних особливостей стопи малюка.
Як вибрати взуття для лікування клишоногості у дітей можна дізнатися на сайті Ортосалону, де є різні фабричні моделі для коригування клишоногості в різному ступені розвитку - туфлі, чобітки, сандалі різних розмірів для дівчаток і хлопчиків.
 
 
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)