Яке носити взуття при плоскостопості
Яке носити взуття при плоскостопості
Плоскостопість - це захворювання, пов'язане з сплощенням склепінь стопи - поперечного, поздовжнього або їх обох, в результаті якого стопа втрачає свої амортизаційні властивості. Вона перестає пом'якшувати ударне навантаження на суглоби і м'язи під час ходьби, виникають болі в гомілкостопі, колінах і хребті.
Яке потрібне взуття при плоскостопості може пояснити ортопед. Основні вимоги, що пред'являються до такого взуття, такі:
  • Жорсткий задник, який буде утримувати п'яту, запобігаючи завалювання стопи всередину;
  • Обов'язкова наявність каблука, висота якого повинна бути 2-4 см;
  • Вільний носок, який буде утримувати пальці, але не стискати їх, щоб не утворювалися мозолі і потертості;
  • Наявність ортопедичної устілки, жорсткість і конструкція якої залежить від ступеня порушення.
Щоб розібратися, як підібрати взуття при плоскостопості, треба перш за все визначити ступінь порушення.
Залежно від ступеня порушення існує три стадії захворювання:
  • Легка форма плоскостопості, яка характеризується незначним сплощенням склепінь і пов'язаним з цим дискомфортом;
  • При помірній плоскостопості, коли сплощення стає помітним, а в гомілці та стопі часто виникають болі, ортопедичне взуття не просто полегшить симптоми, воно допоможе скореувати порушення. На цій стадії не рекомендується носити туфлі на високих підборах, а якщо це вкрай необхідно, то слід значно скоротити час її носіння. У взуття обов'язково треба вкладати ортопедичні устілки, відповідні формі плоскостопості, задник повинен бути жорстким, носок вільним, а каблук заввишки 2-4 см;
  • Як правильно вибрати взуття при плоскостопості 3 ступеня повинен визначити ортопед. На цій стадії потрібно використання спеціальних устілок, зроблених за індивідуальним замовленням. Найчастіше це устілки з жорстким каркасом, які надійно підтримують склепіння, в деяких випадках обов'язковий жорсткий, злегка завищений задник для фіксації голеностопа.
Коли Ви визначилися, яке носити взуття при плоскостопості, треба звернутися в ортопедичний салон. Тут можна не тільки купити необхідну пару, фахівці салону проведуть обстеження зі зняттям плантограми та визначать, яке взуття необхідне в кожному конкретному випадку.
 
 
 
 
 
Лідери продажу
Коментарі
26.12.2023 10:25 пише Роман
Добрий день! У мене є невелика проскостопія на лівій нозі, а на правій немає, я хочу уточнити у вас, яке взуття носити в такому випадку чи потрібно придбати ортопедичні устілки, щоб вирівняти так би мовити.




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)