Скільки потрібно носити ортопедичні устілки?
Скільки потрібно носити ортопедичні устілки?

Стопа - анатомічне утворення, на яке доводиться багато навантаження. Фізичні навантаження, біг або тривале перебування в положенні стоячи можуть негативно позначатися на фізіологічному стані стопи. Якщо кожен крок завдає болю, то варто купити ортопедичні устілки .

Існує ряд захворювань, що приносять дискомфорт і згодом значні порушення в будові як стоп, так і тазостегнових суглобів і хребта, такі як поздовжня і поперечна плоскостопість, вальгусна деформація і інші, коли потрібно носити ортопедичні устілки.

Підтримувати стопу в правильному положенні допоможуть спеціальні вставки в взуття з певним рельєфом - ортопедичні устілки. Головним завданням виробу є забезпечення злагодженої роботи кістково-м'язового апарату стопи і перерозподіл навантажень.

 

Види устілок

Скільки потрібно носити ортопедичні устілки? Щоб відповісти на це питання для початку важливо розібратися в видах виробів:

  • профілактичні;
  • лікувальні;
  • індивідуально виготовлені;
  • каркасні;
  • напівустілки.

Щоб устілки служили довше, варто віддати перевагу виробам з натуральних матеріалів (шкіра, замша, нубук). Якщо устілки призначені для лікування патологічних змін зводу стопи, то ортопед-травматолог повинен призначити час, скільки носити ортопедичні устілки.

 

Рекомендації

Носити устілки з жорстким супінатором на початку курсу терапії слід не більше 3-4 годин на день, щоб нога змогла звикнути. У таких устілках краще уникати активних фізичних тренувань в перший тиждень використання. Індивідуальні устілки надають кращу лікувальну дію, але до них складно звикнути. Якщо дискомфортні відчуття не залишають вас протягом тижня, слід звернутися до майстра для корекції устілки.

 

 
 
 
Лідери продажу
Коментарі
08.10.2021 21:45 пише Людмила
Добрый день! У меня плоскостопие на одной ноге. На https://save24.me/ прочитала о лечении этого недуга и о ортопедических стельках. Скажите, если плоскостопие на одной ноге, то и стельку нужно одну, или все же две?




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)