Чим прати компресійні панчохи?
Чим прати компресійні панчохи?

Компресійні панчохи - лікувально-профілактичні вироби з медичного трикотажу, які надають компресійну дію на нижні кінцівки, стабілізують відтік лімфи і крові. Зовнішній вигляд нічим не відрізняється від звичних панчішних виробів. Компресійні панчохи не мають в своїй структурі швів.

Компресійні панчохи бувають двох видів:

  1. Лікувальні - чинять тиск понад 18 мм рт. ст. Продаються в спеціалізованих магазинах і аптеках. Перед придбанням необхідна консультація лікаря. Тільки він правильно визначить ступінь компресії, яка необхідна в вашому клінічному випадку. Лікар пояснить, як надягати і як прати компресійні панчохи.
  2. Профілактичні - компресія до 18 мм рт. ст. Доступні не тільки в аптеках, а й у звичайних магазинах. Консультація лікаря не обов'язкова.

 

Чим прати компресійні панчохи?, зображення - 1Правила догляду

Як і звичайний одяг, вироби з медичного трикотажу, потребують періодичного догляду та прання. Як правильно прати компресійні панчохи? Існує кілька елементарних правил, за допомогою яких підтримувати чистоту і стан трикотажних виробів не складе труднощів:

  • тільки ручне прання. Пральна машина може порушити структуру матеріалу;
  • полоскати без різких рухів;
  • ніякого віджиму. Це теж порушує структуру трикотажу та зменшує компресію;
  • сушка природним способом в лежачому положенні. Для прискорення процесу висихання, вироби можна попередньо промокнути рушником.

 

Вибір засобів для чищення

В інструкції до виробу вказано рекомендований температурний режим і жорсткість води, а також засоби для чищення, яким прати компресійні панчохи. Матеріал складається з натуральної бавовни, волокон нейлону, мікрофібри і лайкри. Такий склад вимагає частого прання із застосуванням щадних порошків. Найкраще підійдуть дитячі порошки, адже вони дбайливо ставляться до тканин.

Медичний трикотаж має високий рівень гіпоаллергенності і відмінно пропускає повітря. Щоб функції компресійних панчішних виробiв не порушилися, варто забути про застосування відбілювача і різних кондиціонерів.

Навіщо прати компресійні панчохи? Перш за все, прати білизну потрібно для дотримання правил елементарної гігієни. Медичний трикотаж не володіє чудодійними властивостями відштовхування молекул бруду і поту.

Компресійні здатності виробів зберігаються протягом півроку в разі дбайливого використання і правильного догляду.

 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)