Чому дитяче взуття повинне бути ортопедичним
Чому дитяче взуття повинне бути ортопедичним

Чи потрібне дитині ортопедичне взуття?

Донині не вщухають суперечки, чи дійсно ортопедичне дитяче взуття корисне і необхідне або це просто маркетинговий хід виробників, охочих витягнути з гаманця батьків побільше грошей. Відразу слід зазначити, що звичайні високоякісні дитячі черевички, виготовлені з натуральних матеріалів, коштують не дешевше ортопедичних. Ще один міф - що не треба допомагати стопам формуватися за допомогою взуття, оскільки природа все зробить сама, наші предки обходилися без нього і нашим дітям воно не потрібне. З таким підходом можна ходити в постолах, не відвідувати лікарів і мучитися від деформацій стоп, суглобів і хребта. Але ті, кому не байдуже майбутнє здоров'я малюків, звертаються до фахівців з питанням, чому дитяче взуття повинне бути ортопедичним? Для цього потрібно зрозуміти в чому його особливість.

 

Чому дитяче взуття повинне бути ортопедичним, зображення - 1Що потрібно знати про ортопедичне взуття

Профілактичні моделі не призначені для лікування деформацій, а просто не дають розвинутися клишоногості, х-подібній установці стоп, плоскостопості. Завдяки своїй конструкції ніжки щільно фіксуються, «не гуляють» у взутті, стоять в анатомічно правильному положенні, відбувається рівномірний розподіл навантаження ваги тіла по поверхні стоп. Спеціальні матеріали підошви і устілки забезпечують амортизацію. Завдяки цьому, суглоби і хребет не відчувають ударні навантаження при бігові, стрибках, активних рухах і малюк не відчуває втому після тривалих прогулянок.

Відповідаючи на питання, чому дитяче взуття повинне бути ортопедичним фахівці пояснюють, що велика частина захворювань стоп, порушень постави і проблем з суглобами викликано носінням неправильних туфель в ранньому віці. За даними ортопедів 50-70% дітей вже мають ті чи інші деформації стоп, які потребують корекції. Щоб цього не сталося, використовують ортопедичне взуття для профілактики. У ньому немає коригувальних елементів, але воно не дасть розвинутися серйозним патологіям. У ранньому віці дитяча стопа м'яка, як пластилін, а для правильного формування арок важливо створити цьому податливому «матеріалу» потрібну форму. Завдяки конструкції ортопедичного взуття ніжки постійно знаходяться в природному положенні, що виключає розвиток деформацій.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)