Чим відрізняється ортопедична дитяче взуття від звичайної
Чим відрізняється ортопедична дитяче взуття від звичайної

В уявленні багатьох батьків ортопедичне взуття для дітей - це спеціальні вироби складної конструкції, які використовуються при важких деформаціях стоп і серйозних діагнозах. Насправді це в корені не вірно. Звичайно, є взуття, виготовлене на замовлення і застосовується при виражених патологіях, що вимагають тривалого лікування, коли вже ортопедичні устілки не в змозі виправити ситуацію. Але мова йде про профілактичні моделі. Так, чим відрізняється дитяче ортопедичне взуття від звичайного, розберемося в цьому питанні.

 

Завдання дитячого ортопедичного взуття

Зовні ортопедичні черевички виглядають, як звичайні моделі, але в них присутні спеціальні елементи. Їх призначення - забезпечення правильної установки стоп і збереження цього положення при ходьбі. Вони корисні вже з перших кроків малюка, оскільки їх ще плоскі стопи, слабо розвинені м'язи і суглоби під тиском ваги тіла не в змозі правильно розподіляти навантаження і ніжки завалюються назовні або всередину. Відмінність дитячого ортопедичного взуття від звичайного - наявність спеціальних елементів, що не допускають викривлення гомілкостопа, зміщення стоп і плоскостопості. Воно допомагає правильному формуванню склепінь, яке зазвичай закінчується до 7-9 років і в своєчасній корекції деформацій, що почалися.

Чим відрізняється ортопедична дитяче взуття від звичайної, зображення - 1

 

Конструкція ортопедичного взуття

Щоб зрозуміти, в чому різниця між звичайним і ортопедичним взуттям для дітей, потрібно ознайомитися з конструктивними особливостями, до них відносяться:

  • Натуральні матеріали верху і підкладки;
  • Високий жорсткий задник для забезпечення гомілкостопу строго вертикального положення;
  • Міцні фіксуючі елементи, щоб взуття щільно прилягало до ніг;
  • Закруглений, що не здавлює пальці, жорсткий носок, який не допускає травмування;
  • Пружна, в міру гнучка, рифлена, не слизька підошва;
  • Невеликий каблучок, бажано скошений (Томаса);
  • Устілка з поздовжнім супінатором (не обов'язково). Про його необхідність запитайте у ортопеда, можливо буде потрібно вкласти індивідуально виготовлену устілку.

Купувати ортопедичне взуття слід тільки в спеціалізованих магазинах, оскільки там її якість підтверджена сертифікатами відповідності медичним нормам і стандартам.

 
 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)