З якого терміну носити бандаж при вагітності?
З якого терміну носити бандаж при вагітності?

Допологовий бандаж необхідний для підтримки черевних м'язів, попередження передчасного опускання плода, зняття навантаження на поперек і зменшення болю, особливо актуально в разі великої дитини, або двійнят.

Одне з основних питань, що цікавлять майбутніх мам, з якого терміну носити дородовий бандаж. Найбільш правильним рішенням буде проконсультуватися з лікарем, так як крім усереднених рекомендацій, необхідно орієнтуватися на особливості організму.

Якщо немає особливих рекомендацій, то зазвичай виріб рекомендується з середини другого триместру вагітності (20-24 тиждень), коли дитина починає ворушитися.

З якого терміну носити бандаж при вагітності?, зображення - 1 З якого терміну починати носити бандаж в особливих випадках порекомендує лікар:

  • При багатоводді, багатоплідній вагітності, маткових рубцях або занадто великому плоді бандаж починають надягати приблизно з 16 тижня;
  • При першій вагітності, особливо якщо у майбутньої мами хороший черевний прес, вона відчуває себе нормально і не відчуває дискомфорту в поперековому відділі, то бандаж можна носити з 28 тижня;
  • Під час другої і наступних вагітностей бандаж починають використовувати раніше, можна з 26-28 тижні, так як м'язи живота вже розтягнуті під час попередніх вагітностей, тому є ризик опущення плода;
  • З 39-го тижня бандаж надягають тільки під час виконання важкої фізичної роботи або під час тривалих прогулянок.

Обов'язково дотримуватися режиму носіння бандажа. Якщо лікар не призначив індивідуальний режим, то бандаж знімають через кожні 3-4 години на 20-30 хвилин, також його знімають під час сну і відпочинку.

У будь-якому випадку, з якого терміну носити бандаж для вагітних повинен вирішити лікар. Щоб зробити це вчасно, не слід терпіти біль і дискомфорт, треба повідомити про це лікаря, а він, зіставивши все за і проти, вирішить, коли треба одягати бандаж.

 

 

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)