Що робити при пошкодженні зв'язок коліна
Що робити при пошкодженні зв'язок коліна

Коліно часто піддається травмуванню, що найчастіше виражається в розтягнення зв'язок, частковим або повним їх відривом від місця кріплення. Зв'язки служать в якості фіксатора великогомілкової до стегнової кістки, а якщо порушується їх еластичність і розташування структур суглоба - руху в ньому набувають хаотичного характеру. Так що робити при пошкодженні зв'язок в коліні? Перше - зафіксувати його, для чого потрібно купити наколінники або ортези, які підбираються залежно від складності травми, а також використовувати знеболюючі і протизапальні засоби.

 

Різновиди ушкоджень колінних зв'язок

Кожен суглоб має бічні і хрестоподібні зв'язки, що відповідають за стабільну роботу ніг і якщо відбувається їх пошкодження, то руху обмежуються. Як лікувати пошкодження зв'язок коліна залежить від його ступеня:

I - пошкоджується кілька волокон;

II - пошкоджується більше 50% волокон, обмежується рухливість суглоба;

III - повний розрив зв'язки або відрив від місця фіксації, з'являється знерухомленість і нестабільність суглобу.

 

Що робити при пошкодженні зв'язок коліна, зображення - 1 Методи лікування

Що потрібно робити при пошкодженні зв'язок в коліні, залежить від вираженості симптомів. Бувають інтенсивні болі, набряки, скупчення крові в суглобовій порожнині, порушення рухів. Якщо мова йде про розрив зв'язок, то симптоми не самоліквідуються - потрібне обов'язкове лікування, інакше виникають фіброзні відкладення, які все життя нагадують про себе дискомфортними відчуттями. Лікувальні заходи включають:

  • місцеве застосування холоду;
  • фіксацію за допомогою бандажа;
  • підйом кінцівки вище рівня тіла;
  • мінімум 3 дні спокою;
  • прийом знеболюючих, протизапальних засобів;
  • мазі (через кілька днів);
  • масаж.

Після усунення набряку, больового синдрому рекомендуються заняття ЛФК, щоб поступово давати навантаження на пошкоджену кінцівку. Це допоможе повернути її в нормальне функціонування і буде профілактикою повторного ушкодження.

 
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)