Остеопороз у жінок - симптоми і лікування
Остеопороз у жінок - симптоми і лікування
Остеопороз захворювання системне, викликане різними збоями і дисбалансами в організмі жінки. Важливо з'ясувати у фахівців (ендокринолога, ревматолога, гінеколога, травматолога-ортопеда), що саме спровокувало остеопороз.

До чого призводить остеопороз

Чим небезпечний остеопороз для пацієнта? Втрачається колишня міцність і еластичність кісток, знижуються амортизаційні властивості зв'язок і суглобів. Тендітні кістки не витримують перш допустимих навантажень, ламаються. Реабілітація та відновлення досить тривалий і тривалий процес. Найчастіше трапляються переломи в області зап'ястя, шийки стегна, ключиці.

ознаки захворювання Остеопороз у жінок - симптоми і лікування, зображення - 1

На початковій стадії захворювання симптоми остеопорозу такі:
• нічні судоми,
• швидка стомлюваність, м'язова слабкість,
• з'являється наліт на зубах, запалюється пародонт,
• пацієнта турбують болі в суглобах і кістках,
• з'являється відчуття тяжкості в області лопаток.

терапія остеопорозу

Медикаментозна. Якщо виявлена ​​хвороба, то медикаментозне лікування остеопорозу включає гормональні препарати, бісфосфонати, біологічно активні добавки з вітаміном D і кальцієм.
Дієта. Слід позбутися в раціоні харчування від продуктів, які блокують засвоєння кальцію. Такі продукти як щавель, капуста, бобові, висівки, кава, чай, жирна, смажена їжа не дозволяють засвоювати кальцій. Шкідливі звички як куріння і вживання алкогольних напоїв збільшують ймовірність загострення захворювання. Важливо забезпечити достатній рівень кальцію та інших мікроелементів в раціоні пацієнтів ( «Дієта N 6»).
Корсетотерапії. Своєчасна профілактика остеопорозу дозволить зберегти необхідний ступінь щільності в кістках. Травматолог терапевт призначає носіння корсета для попереку. Підтримують корсети розвантажують поперек, рятує при сидячій роботі. Корсет для попереку рівномірно розподіляє навантаження на спину під час занять спортом, на дачі.
Лікувальна гімнастика. Дуже важлива фізичне навантаження з тиском на кістки, лікувальна фізкультура і масаж. Ця стресова терапія дозволить зміцнити мускулатуру, скинути зайву вагу, поліпшити кровопостачання, підвищити гнучкість і рухливість суглобів, тонізувати весь організм і кісткову систему. Спеціаліст ЛФК призначає комплекс вправ розвивають і підтримують рівновагу.
 
 
 
 
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)