Вальгусное плоскостопість у дітей - що це таке?
Вальгусное плоскостопість у дітей - що це таке?
Захворювання вальгусное плоскостопість у дітей зустрічається досить часто у віці до 5 років. Але, якщо вчасно розпізнати цю недугу та вжити заходів, від нього можна повністю позбутися або, як мінімум, загальмувати процес деформації стопи.
Якщо відповідати на питання «що таке вальгусное плоскостопість?», То простіше буде описати так: це захворювання, при якому відбувається поступове зміщення п'яткової кістки назовні. Від ступеня деформації залежить вид захворювання. Це може бути поздовжнє, поперечне або комбіноване вальгусное плоскостопість.
 

Симптоми, які характерні для вальгусного плоскостопості: Вальгусное плоскостопість у дітей - що це таке?, зображення - 1

 
• Стопа має більш плоский, розтоптаний вид.
• Розширений передній відділ підошви.
• Дитина починає Косолапов.
• При ходьбі малюк ставить ніжку на внутрішній край стопи.
• Нерівномірний стаптиваніе взуття, зокрема стертий каблук.
• Дитина може скаржитися на втому в ніжках, часто спотикатися під час ходьби і бігу.
 
Причиною вальгусного плоскостопості у дітей рідко буває погана спадковість - до 2%. Найчастіше ця проблеми виникає через неправильно підібраного взуття, низької фізичної активності малюка, не повноцінному харчуванні, нестачі вітаміну Д.
Поставити точний діагноз і призначити лікування вальгусного плоскостопості може тільки лікар. Як правило, це комплексна терапія, яка поєднує спеціальну гімнастику для ніжок, масаж, використання ортопедичних устілок і постійне носіння спеціальної анатомічної взуття. Так само лікар може призначити курс електрофорезу або миостимуляции.
З проблемою можна впоратися, якщо постійно займати з дитиною вдома: ходіння босоніж по нерівних поверхнях (камінцях, каштанам), піску. Так само допоможуть гартують процедури.
 
Вальгусное плоскостопість у підлітків лікується за допомогою ортопедичного взуття, лікувальної фізкультури, масажних технік. Операційне втручання може бути тільки в крайніх, запущених випадках.
 

Проблему вальгусного плоскостопості можна попередити за допомогою простих заходів:

 
• Чи не взувати на дитину чужу поношений взуття.
• У вік до 5-7 років використовувати ортопедичне взуття або вкладати в звичайне взуття ортопедичні устілки.
• Частіше вивозити дитину до моря.
 
 
Коментарі
30.03.2018 11:30 пише Ортокомфорт
Добрый день, Ольга. К сожалению, в г. Черкассы нет нашего представительства.
28.03.2018 14:04 пише ольга
скажите обувь увидеть можно в черкассах




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)