Електрогрілки, ковдри, простирадла - ваші помічники в холодну пору року
Електрогрілки, ковдри, простирадла - ваші помічники в холодну пору року
Обігрів тіла за допомогою електричних грілок - не нова, але при цьому, як і раніше ефективний спосіб. Це просте пристосування з кожним роком набуває все нові форми і модифікації, а також оснащується корисними функціями для зручності і безпеки експлуатації. Старі моделі електрогрелок, що випускаються 20 років тому, представляли собою нагрівальний елемент у вигляді металевого прута, високою теплоємності. З допомогу, що подається на нього струму і здійснювався нагрів. Такий пристрій ніяк не можна назвати безпечним, при цьому ще й нагрівання здійснювалося нерівномірно. Більшість сучасних грілок мають захист від перегріву, а також конструкція нагрівальних елементів зовсім інша.
 

Як вибрати електрогрілку?

 
1.Максімальная температура нагріву - якщо потрібно, щоб грілка нагрівалася швидко до температури поверхні 60С, то підійдуть вироби Ергоком (Білорусь). Але вони не Електрогрілки, ковдри, простирадла - ваші помічники в холодну пору року, зображення - 1 мають захист від перегріву, тому засинати з ними небезпечно. Якщо досить нагріву до 40С, то кращий варіант - німецькі грілки, електроковдри або простирадла Beurer, Medisana або Sanitas.
2.Область впливу - виробники пропонують вироби для різних частин тіла:
- для ніг у вигляді чобітка - SFW 10 Sanitas, Medisana FWS, Beurer FW 20, FWM 50 або FW-SE Cosy;
- для шиї Medisana HP 620 (іноді закривають ділянку спини) Medisana HKN і HP 610;
- для тіла накидка плед - HD 50 Beurer;
- для попереку пояс на липучці ГЕМР 4-60 Ергоком або Beurer HK 55;
Вироби у вигляді широкого пояса дозволяють ефективно прогрівати суглоби і м'язи різних частин тіла.
3. Розмір електрогрілки - універсальний розмір 30х40 або 40х50, такі вироби здатні зігріти невеликі ділянки - стопи, шию, живіт і ін. Якщо потрібна модель для всього тіла, тоді будуть потрібні великі електропростирадла або одягла, серед яких є навіть подвійні (для двох осіб) вироби.
 

необхідні функції

 
Вибираючи електрогрілку, особливо якщо планується використовувати для сну, слід звертати увагу на її можливості і параметри:
• Температурні режими - рекомендується вибирати моделі, як мінімум з трьома режимами. Якщо режим один, то грілку, яка нагрілася до максимуму, доводиться відключати, щоб вона не доставляла дискомфорт і не перегрівалася, а потім включати заново;
• Система захисту від перегріву - підвищує безпеку застосування;
• Автоматичне відключення - така функція забезпечує комфортний сон. Засинаючи, людині не доводиться замислюватися вимкнув він грілку чи ні, коли ліжко і тіло вже досить нагрілися, пристрій автоматично вимикається. Залежно від моделі це відбувається через різний проміжок часу, зазвичай через 90 хв. Ця особливість робить використання більш безпечним.
• Відключення мережевого шнура - це зручно, якщо потрібно винести гарячу грілку, наприклад, на вулицю або випрати виріб.
• Підсвічування - забезпечує додаткову зручність в нічний час.
 
Важливо, з якого матеріалу виготовлено електроковдра або простирадло. Він повинен бути м'яким, гіпоалергенним і приємним для тіла. Краще якщо дозволена не тільки ручна, а й прати у пральній машині. Рекомендується, щоб контактна частина вироби легко відстібається для прання.
 
 
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)