Тест-смужки і ланцети: критерії вибору
Тест-смужки і ланцети: критерії вибору
Самоконтроль рівня глюкози в крові для діабетиків, спортсменів і здорових людей, що стежать за своїм здоров'ям - це актуальне рішення, що дозволяє своєчасно виявити проблему і вжити заходів. Для цих цілей медичні компанії розробляють безліч різних моделей глюкометрів, робота яких заснована на фотометрическом або електрохімічному методі. Незалежно від типу пристрою, його робота неможлива без спеціальних витратних матеріалів - ланцетів і тест-смужок. У випадку з ланцетами, крім тих які пропонуються під тим же ім'ям, як і глюкометр - випускаються універсальні вироби, які підходять до будь-яких приладів. На відміну від ланцетів, до кожної моделі глюкометра підходять строго певні тест-смужки. Купити смужки для глюкометра певної моделі можна на сайті мережі «Ортокомфорт», де є будь-які смужки для приладів різних марок і моделей.
 
Особливості тест-смужок і ланцетів Тест-смужки і ланцети: критерії вибору, зображення - 1
 
Конструкція тест-смужок є маленькі пластинки, що мають спеціальне покриття з реактивами, що вступають в реакцію при зіткненні з краплею крові. В результаті реакції станься визначення рівня цукру. Існують різні варіанти упаковки виробів - в тубусах (флаконах) або окремих пластинах зі спеціального паперу. Другий варіант більше зручний для тих, кому не потрібно робити аналізи часто. Упакована, кожна окремо смужка, не контактує з повітрям, що відбувається при постійному відкритті флакона, тому їх можна довше зберігати. Вироби у флаконі, в залежності від виробника, мають термін придатності 3-6 місяців після першого відкриття. У разі якщо застосовувати їх пізніше, ніж належить, результат може бути невірний.
 
Ланцет - необхідна комплектує глюкометра. Сучасний скарифікатор для проколювання шкіри і забору крові з пальця або альтернативних місць, робить це практично безболісно. Глибина проколу вибирається залежно від товщини, грубості шкіри і виставляється на ручці-прокаливателя. Ланцети - стерильні, тому процедура безпечна.
 
На що звернути увагу при покупці?
 
Перш, ніж придбати глюкометр, слід звернути увагу на вартість тест-смужок, оскільки це одноразові витратні матеріали, а для людини, якій проводити виміри доводиться регулярно, їх потрібно багато. Іноді трапляється, що до не дуже дорогому приладу йдуть дорогі смужки і навпаки, тому, щоб їх придбання постійно «нє било по кишені» порахуйте, в яку суму вони будуть обходитися для вас щомісяця. Є ще кілька чинників, на які слід звернути увагу:
 
• У чому упаковані тестові смужки - кожна окремо або по 25 штук у флаконі. Перший варіант зручний користувачам, яким вимір потрібно робити час від часу;
• Кількість тест-смужок в упаковці (коробці) - випускаються по 25 і 50 штук (в упаковці 2 флакона по 25 шт.), Вигідніше купувати відразу велику упаковку, особливо якщо потрібно робити аналізи постійно;
• Термін зберігання - вказано на упаковці, але після відкриття флакона, незалежно від дати, написаної на коробці - не більше 6 місяців (частіше 3 місяці);
• Наявність у вільному продажі - це один з найважливіших критеріїв, оскільки іноді, купивши глюкометр з дешевими тест-смужками, виявляється, що їх важко знайти в аптеках і спеціалізованих точках. Доводиться замовляти їх через інтернет і чекати доставку з іншого міста, а це проблема для людини, яка потребує постійного контролю глюкози.
• Діаметр голки - ланцети можна придбати, як для конкретної моделі глюкометра, так і універсальні Droplet в упаковках по 10, 25, 50, 100, 200 шт. з діаметром 26G, 28G, 30G і т.д.
 
Витратні матеріали до глюкометра завжди повинні бути під рукою, тому слід подбати про них заздалегідь, при цьому важливо дотримуватися правил зберігання і експлуатації, щоб отримати максимально точний результат.
 
 
 
 
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)