Іригатори для здоров'я зубів і гігієни порожнини рота
Іригатори для здоров'я зубів і гігієни порожнини рота
Старий вірний помічник зубів - механічна щітка поступово відходить в минуле, поступаючись місцем ультразвуковим та електричним моделям, а також найбільш досконалим і багатофункціональних пристроїв - іригатор. Це геніальний винахід, який вперше розроблений в 1962 році, стало проривом, завдяки тому, що дозволило забезпечувати максимальний догляд за ротовою порожниною в домашніх умовах. За рахунок пульсацій води видаляється зубний наліт, залишки в міжзубних проміжках, масажуються ясна. Дослідження довели ефективність іригаторів при гінгівіті, пародонтиті та інших захворюваннях порожнини рота. Їх рекомендують застосовувати людям, які мають ортодонтичні пристосування - коронки, імплантати, брекети і ін.
 
особливості іригатора
 
Моделі сучасних іригаторів - це невеликі і легкі пристрої, здатні забезпечити комплексний догляд зубам і ясен за рахунок гидромассажного впливу. Для цього на певну ділянку направляється пульсуюча струмінь води, завдяки чому очищаються важкодоступні куточки, куди не може добратися зубна щітка. Поки вода і потоки повітря акуратно знімають наліт, нитка очищає проміжки між зубами. При змішуванні води з повітрям, виникають бульбашки, здатні вбирати і вимивати бактерії з порожнини рота. Пульсуюча флос-система створює додаткове тертя, завдяки цьому відбувається не просто чистка поверхні зубів, а й пародонтальних кишень.
 
різновиди іригаторів Іригатори для здоров'я зубів і гігієни порожнини рота, зображення - 1
 
Виробники подбали про зручність користувачів і створили спеціальні моделі для всієї родини, що комплектуються різноманітними насадками. Прилади діляться на стаціонарні - для домашнього використання і портативні - дорожні.
 
Стаціонарні моделі мають електричний гідронасос. Вони більш габаритні, підключаються до електромережі і ставляться в ванних кімнатах. Серед їх переваг:
 
• Висока потужність, завдяки чому забезпечується потрібний тиск струменя води;
• Широкий діапазон регулювання тиску;
• Комплектація різними насадками;
• Конструкція легко розбирається і миється.
 
Портативні іригатори не настільки потужні, як стаціонарні і не мають такого набору насадок - призначені для одного користувача. При цьому, є можливість докупити додаткові насадки окремо. Дані пристрої працюють від батарейок або акумуляторів. Вони зручні для подорожей, оскільки мають невеликі габарити і вага, але не настільки ефективні по очищує характеристикам і гігієнічному впливу.
 
Від чого залежить вартість іригаторів
 
Вибираючи модель, багато покупців дивуються, чому настільки істотна різниця в ціні приладів. Це пояснюється наступним:
 
- кількістю швидкостей, буває від 3 до 10;
- кількістю насадок: стандартна, пародонтологічний, ортодонтична, «зубна щітка», а також для мови, відбілювання, полірування зубів, імплантатів та інших штучних конструкцій;
- об'ємом ємності для рідини;
- показниками тиску води;
- країною виробника, прилади випускаються Росією і Китаєм найбільш дешеві, а самі функціональні і дорогі американські іррігатори.
 
Якісний іригатор, як клінічно доведено, здатний видалити 99% зубного нальоту на оброблених їм ділянках. Інноваційні системи дозволяють забезпечити здоров'я зубів і ясен, а регулярне їх застосування здатне зробити посмішку білосніжною без постійного відвідування стоматологічного кабінету.
 
Іригатори для здоров'я зубів і гігієни порожнини рота, зображення - 2Автор статьи Юлия Ковальчук
 
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)