Як вибрати кращі ваги?
Як вибрати кращі ваги?
Побутові ваги - підлогові для визначення маси тіла та кухонні, дозволяли зважувати інгредієнти при приготуванні їжі, давно стали необхідним і корисним помічником в будинку. Раніше, це були примітивні моделі, що не відрізняються надточних і виконують тільки одну задачу - визначення ваги. Сьогодні моделі рясніють різними додатковими функціями, що перетворюють простий прилад в комп'ютер-аналізатор різних характеристик і параметрів.
 
Сучасні підлогові електронні ваги поєднують в собі високу ергономічність, точність і багатофункціональність завдяки впровадженню технологічних розробок. Крім ваги вони можуть визначати м'язову масу, вміст жирової тканини, кількість рідини, масу скелетних м'язів в організмі. Таким чином, звичайна процедура зважування може в домашніх умовах замінити похід до дієтолога. Такі прилади будуть корисні для спортсменів, так і для всіх тих, хто стежить за своїм здоров'ям. Для тих, хто не готовий витрачати за дорогі аналізатори, виробники розробили високоточні електронні моделі, легкі, зручні і красиві, виготовлені з різних матеріалів і різняться деякими характеристиками.
 
На що звернути увагу при виборі підлогових ваг?
 
Перед придбанням моделі, необхідно визначитися з тим, які функції необхідні і які характеристики мають для Вас значення.
 
1. Матеріал платформи: метал, пластик або скло. Від цього параметра залежить міцність конструкції. Найбільш популярні - пластикові моделі, вони мають невисоку вартість і досить міцні. Металеві ваги - надійні, красиві, але на них холодно стояти босими ногами. Хоча скляні моделі виконуються з міцного скла і виглядають стильно, при падінні важких предметів можуть виникнути тріщини. Пропонуються моделі з дерева і натурального каменю, але вони більш важкі і дорогі.
2. Допустиме навантаження - для людей з великою масою справи розроблені спеціальні ваги з максимальним навантаженням до 300 кг.
3. Точність - в більшості електронних моделей похибка не перевищує 100 грам.
4. Розмір дисплея - від цього залежить зручність експлуатації, особливо для користувачів з ослабленим зором.
5. Джерело живлення: батарейки або акумулятор. Оскільки витрата енергії невеликий, можна сміливо купувати модель на батарейках. Є навіть сучасні моделі, що працюють від сонячної енергії.
6. Одиниця виміру - є моделі показують вагу тільки в кілограмах, в деяких вагах можна вибирати одиницю вимірювання при налаштуваннях (фунти, кілограми).
 
Функції підлогових ваг
 
Вбудована пам'ять - деякі моделі запам'ятовують до 20 показань, що дозволяє відстежувати зміни для визначення ефективність дієти і тренувань.
Виносної блок управління - пристрій, поєднане з корпусом гнучким шнуром, при використанні розташовується попереду тіла на відстані витягнутої руки, що дозволяє перемикати режими і не потрібно нагинатися, щоб розгледіти результати. У «просунутих» моделях блок управління - бездротової.
Розрахунок індексу маси тіла - для цього в пам'ять вносяться дані про зростання, що дає можливість, виходячи з ІМТ, визначити чи є у користувача зайву вагу.
Визначення масової частки води, м'язової, жирової, кісткової тканини. Визначення даних параметрів здійснюється за рахунок пропускання слабкого електричного розряду через тіло. Характеристики електричного опору у різних тканин відрізняються, що дає можливість визначити їх масові частки в людському тілі.
Зростомір - це не функція першої необхідності, але для деяких вона не зайва, наприклад для підлітків.
Підсвічування - зручна при слабкому освітленні, але швидше розряджає батарейки.
Автоматичне включення / вимикання - відбувається при вставанні на платформу і через деякий час бездіяльності.
 
Особливості кухонних ваг
 
У сучасних електронних кухонних вагах передбачено безліч зручних функцій, але за це доведеться платити, тому слід зрозуміти, які з них Вам необхідні, а від яких легко відмовитися. Тарування дозволяє отримати результат без урахування ємності, на якій лежать продукти. Функція послідовного зважування дає можливість зважувати інгредієнти по черзі, не виймаючи щораз продукт з ємності. Автоматичне включення / вимикання для економії батарейок, коли ваги не використовуються. Вимірювання в грамах, унціях і інших одиницях - зручно для тих, хто готує у закордонних рецептами.
 
Слід звертати увагу на тару для зважування, зручніше, якщо вона знімна - її легше мити. Ваги з плоскою поверхнею дозволяють зважувати продукти прямо з посудом, в якій буде готуватися їжа. Зручність чаші в тому, що легко зважувати сипучі продукти, рідина, а також замішувати тісто, додаючи по черзі інгредієнти.
Не можна сказати однозначно, які підлогові і кухонні ваги краще, оскільки для кожного користувача важливі свої критерії. Краще щоб модель була від добре зарекомендував виробника і купувалася не на ринку, а в спеціалізованій торговій точці, де на вироби є сертифікати якості, а також видається гарантія.

 
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)