Коротко про спортивне харчування
Коротко про спортивне харчування
Спортивне харчування вже давно увійшло в раціон професійних спортсменів і в останні роки стало популярно серед людей, які ведуть здоровий спосіб життя і піклуються про своє тіло. У багатьох термін «спортивне харчування» асоціюється з великою м'язовою масою, яка завдяки диво-добавкам нарощується атлетістамі. Таке переконання помилково. Сьогодні існує величезний вибір біологічно активних добавок, які виконують різні завдання: спалюють жири, надають енергію, підвищують витривалість, сприяють формуванню м'язового рельєфу, збільшують спортивні показники. Розглянемо найпопулярніші види харчових добавок, які відмінно зарекомендували себе у спортсменів-професіоналів, аматорів фітнесу і, найголовніше, схвалені спортивними медиками, як абсолютно безпечні для здоров'я людини:
1. Протеїн
2. Гейнер
3. Амінокислоти
4. ВСАА
5. Жироспалювачі
6. Вітамінно-мінеральні комплекси
7. Замінники їжі
8. предтреніровочную комплекси
 

протеїн Коротко про спортивне харчування, зображення - 1

Харчовий джерело натурального білка. В його основу увійшли високоякісні білки рослинного або тваринного походження. Протеїн називають будівельним матеріалом для м'язів. Протеінсодержащіе коктейлі сприяють зростанню м'язових тканин і запобігають їх руйнування. Білок необхідний не тільки спортсменам, які займаються бодібілдингом. Коктейль з протеїну підійде дівчатам, які займаються будь-яким видом фітнесу для схуднення і додання тілу красивого рельєфу. Крім цього, протеїн дає організму енергію, підвищує витривалість. Тому людям важкої фізичної праці так само можна включати в свій раціон протеїн. Протеїновий коктейль часто рекомендують чоловікам і жінкам будь-якого віку, чиє харчування не збалансовано і не регулярно, і хто не отримує денну норму білка.

гейнер

В основу даного виду спортивного харчування увійшли вуглеводи і білки. Склад енергетичного субстрату часто збагачують вітамінно-мінеральним комплексом з додаванням креатину. Вуглеводи забезпечують організм силою при інтенсивних фізичних навантаженнях. Білок - незамінний для росту мускулатури. Гейнер найчастіше беруть спортсмени, які ставлять в задачу швидкий набір м'язової маси або займаються силовими тренінгами. Гейнер відновлює енергетичний запас, підвищує витривалість, надає силу. Даний вид БАДів не підходить людям, які прагнуть позбутися зайвої маси, діабетикам і спортсменам, які працюють на рельєф.

амінокислоти

Беруть участь у відновленні фізичних і психологічних ресурсів організму. Амінокислоти є обов'язковим компонентом всіх білків в організмі, а отже і м'язових волокон. Основний ефект від прийому амінокислот - збереження м'язів при сушінні або схудненні. Амінокислоти забезпечують організм енергією і ефективно спалюють клітини жиру. Ідеально підійдуть в програмах, спрямованих на створення рельєфу з одночасним позбавленням від прошарку підшкірного жиру.
ВСАА
Незамінні амінокислоти. Протидіють руйнуванню м'язів, максимально прискорюють їх відновлення, підвищують спортивні результати. ВСАА включають в програми «сушка + жиросжигание» для досягнення рельєфу, підвищення імунітету, зростання м'язової маси. Так само незамінні амінокислоти заповнюють дефіцит енергії, підвищують витривалість, прискорює процес спалювання жирів. Ще одна чудова якість цього БАДа - зняття м'язової втоми і болю за рахунок руйнування і виведення молочної кислоти, яка накопичується в м'язах при інтенсивних навантаженнях.
Коротко про спортивне харчування, зображення - 2 Жироспалювачі
Спеціально розроблені біологічно активні добавки для людей, які за допомогою спорту хочуть позбутися зайвої ваги без шкоди для здоров'я. Принцип дії жироспалювачів полягає в процесі залучення жирових клітин в енергообмін. БАДи працюють на зниження маси тіла тільки в поєднанні з фізичним навантаженням і дотриманням спортивного харчування.
Вітамінно-мінеральні комплекси
Заповнюють дефіцит вітамін, мікроелементів, мінералів. Підходять як для спортсменів, які працюють над збільшенням маси, так і для програм схуднення і створення рельєфу. Комплекси дозволяють спортсмену досягати високих спортивних показників без шкоди для здоров'я. Вітамінно-мінеральні добавки підтримують функції всіх життєво необхідних органів і систем тіла людини, покращують стан кісткових і м'яких тканин, відповідають за здоров'я зубів, красу волосся, фортеця нігтів.
замінники їжі
Повноцінні аналоги звичної їжі, які на 100% засвоюються організмом. Це батончики, готові напої або суміші для них, енергетичні гелі. Їх склад являє собою збалансований комплекс з вітамінів, мінералів, клітковини, ненасичених жирних кислот і вуглеводів. Крім втамування голоду, спортивні замінники їжі сприяють росту м'язів без збільшення жирової тканини. Їм часто віддають перевагу спортсмени різних дисциплін, а так само люди активного розумової та фізичної праці для перекусів або як доповнення до основного раціону без остраху придбати зайві жирові відкладення. Також замінники їжі використовують при відновленні після операцій.
предтреніровочную комплекси
До складу входять понад 15 інгредієнтів (кофеїн, креатин, вітаміни, мінерали, амінокислоти), які стимулюють і підвищують працездатність спортсмена. За їх рахунок поліпшується живлення м'язових волокон, підвищується витривалість, відновлюються пошкоджені м'язи. Комплекси часто застосовуються в програмах бодібілдингу та непрофесійними любителями спорту для створення гармонійного рельєфу.
Спортивне харчування вирішує не тільки спортивні завдання. Під час активних фізичних навантажень всі органи і системи організму потребують додаткової «підживлення». Щоб не постраждала серце, судини, опорно-руховий апарат так чи інакше необхідно переглянути свій раціон. Заповнити дефіцит корисних мікроелементів тільки овочами, фруктами і білковою їжею неможливо. Тому краще не експериментувати, а відразу звернути свою увагу на спортивне харчування. Так як останнім часом з'явилося багато недоброякісної продукції, купувати БАДи варто тільки в спеціалізованих магазинах. На нашому сайті можна знайти всілякі види сертифікованого спортивного харчування найкращих виробників по самим прийнятними цінами.
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)