Грудопоясничные корсети - їх призначення та використання
Грудопоясничные корсети - їх призначення та використання
Для стабілізації, фіксації, розвантаження хребта при травмах і дегенеративних захворюваннях фахівці призначають носіння грудопоясничных корсетів. Дані пристосування допомагають усунути больовий синдром, порушення зв'язково-суглобового апарату, поліпшити кровообіг і відновити тонус м'язів.
 

Грудопоясничные корсети за функціональним призначенням поділяються на 2 типи:

- Коригуючі моделі – забезпечують підтримку хребетного стовпа, попереджаючи викривлення, сприяючи поліпшенню постави і виправляючи деформації;
- Фіксуючі моделі – обмежують рухливість хребта. Їх використовують для прискорення відновного процесу після операцій і пошкоджень, вони сприяють зниженню болю в момент загострення захворювань.
Вибираючи виріб, не слід покладатися на себе, оскільки, коли справа стосується здоров'я – довіртеся лікаря, який підкаже яка модель необхідна.
 

Ступінь жорсткості грудопоясничных корсетів

 
1. Напівжорсткі грудопоясничные корсети являють собою жилет, що охоплює всю спину, з еластичного матеріалу, що забезпечує підтримку кісткових і м'язових тканин. В конструкції передбачені м'які лямки для регулювання і пластикові або металеві моделируемые ребра жорсткості 2-6 шт. Їх призначають у наступних випадках:
• профілактика сутулості при тривалому знаходженні в неправильній позі (сидіння за комп'ютером тощо);
• попередження переломів при туберкульозі, остеопорозі хребта;
• остеохондроз, остеохондропатия;
• загроза травм корінців спинного мозку при спондилолистезах;
• міжхребцеві грижі;

Грудопоясничные корсети - їх призначення та використання, зображення - 1

• викривлення в грудному відділі;
• м'язова дистрофія;
• дегенеративно-дистрофічні зміни;
• посилення ефекту мануальної терапії;
• реабілітація після травм.
 
2. Жорсткі грудопоясничные корсети – складаються з пластикової, а частіше алюмінієвої рами з м'якими вкладками в точках програми і фіксуючих ременів. Вони надійно підтримують пошкоджену область, але дозволяють обережно пересуватися. Їх використовують:
• після операцій на міжхребцевих дисках, нестабільних переломів тіл хребців та ін;
• при компресійних переломах хребта та інших серйозних травмах;
• хвороба Шойермана-Мау;
• при пухлинах, туберкульозі, остеомієліті та інших деструктивних процесах, що викликають руйнування кісткової тканини.
 

Як вибрати і носити?

 
Після того, як лікар на підставі огляду, діагнозу та перебігу захворювання призначить тип корсета, важливо правильно підібрати розмір. Оскільки у виробників розмірні таблиці відрізняються, потрібно подивитися на упаковці, які мірки потрібні. Зазвичай для того, щоб грудопоперековий корсет купити, слід враховувати об'єм талії і окружність грудей. Звертайте увагу на матеріал, якщо виріб напівжорстке, то він має бути дихаючим і гіпоалергенним. У жорстких моделях повинні бути передбачені м'які вставки, щоб металева конструкція у точках програми не тиснула і не натирала. Перед покупкою, приміряйте. Корсет повинен щільно прилягати, але не перетискаються, а застібки добре функціонувати. Після покупки відвідайте лікаря, щоб він допоміг отмоделировать ребра жорсткості і підігнав обрану модель у відповідності з індивідуальними особливостями будови тіла. Режим і тривалість носіння також визначає лікар. Обов'язково знімати виріб на ніч. Залежно від тяжкості недуги носять весь день або не більше 6 годин, надягаючи поверх нижньої білизни. Через кілька місяців лікар або скасовує застосування, або рекомендує перейти на корсет більш легкої фіксації.
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)