Про користь Креатину
Про користь Креатину
В світі бодібілдингу для збільшення м'язової маси, сили, короткочасної аеробної витривалості в якості харчової добавки застосовують креатин. Це карбонова азотсодержащая кислота, задіяна в енергетичних обмінах, що відбуваються в нервових і м'язових клітинах. Одна з переваг креатину – можливість посилювати короткочасні спортивні показники. Тому він одержав широке поширення у бігунів на короткі дистанції, стрибунів, велоспринтеров, важкоатлетів і бодібілдерів. Креатин необхідний людям, які займаються командними видами, єдиноборствами, тенісом та іншим спортом, якому характерні короткі м'язові скорочення, що чергуються з короткими перепочинками. Креатин постачає організм енергією, перешкоджаючи росту в плазмі крові вмісту іона амонію, що уповільнює фізичну діяльність.
 

Біологічна роль креатину

Натуральне речовина Креатин в 1832 році відкрив французький хімік-органік Шеврель, знайшов цей компонент скелетних м'язів, необхідний для виконання рухів. В організмі людини його міститься 100 -140 г, а добовий витрата приблизно 2 г (у звичайних умовах). Він може самостійно синтезуватися організмом амінокислот, компонентів білка – метіоніну, аргініну, гліцину. Він важливий для людей, які регулярно мають інтенсивні фізичні навантаження, коли витрата креатину збільшується. Його слід поповнювати запас, в цьому і допомагає спеціальне спортивне харчування.
 

Кератин для збільшення м'язової маси та силиПро користь Креатину, зображення - 1

 
При виконанні інтенсивних вправ необхідність організму в АТФ (аденозину трифосфат) – молекули, що є енергетичним джерелом для скорочення мускулатури, істотно зростає. Щоб скорочення тривали настільки ж інтенсивно, виснажені запаси фосфокреатина і АТФ необхідно поповнювати. Прийом креатин збільшує кількість АТФ, завдяки чому підвищується сила м'язів. Крім цього, як довели експерименти, за місяць прийому препарату можна додати 2-3 кг сухої маси тіла, при правильному раціоні харчування та систематичних тренуваннях. Креатин дозволяє вже через 1 тиждень прийому, збільшити повторний максимум на 10 кг у жимі лежачи. Збільшення сили сприяє максимальному зростанню м'язів.
 

Безпечний креатин?

 
Численні наукові досліди довели безпеку креатину, навіть у великих дозах. Але вживання його цілий рік без перерви не рекомендується. Застосування повинно бути циклічним і збігатися з періодами найбільш інтенсивного тренінгу. Крім того, креатин надає протизапальну дію, захищає нервову систему при нестачі кисню (гіпоксії) та ішемії. Лікарі знають про те, що креатин, як доповнення харчування ефективний для лікування захворювань, що викликають атрофію м'язів і нейром'язові розлади. Також він знижує холестерин в плазмі. Навіть у 50 пацієнтів після операції по заміні серцевого клапана, креатиновые добавки на 75% знизили аритмію.
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)