Гейнери для підтримки організму спортсмена
Гейнери для підтримки організму спортсмена
Серед харчових добавок при спортивному харчуванні особливе місце займає гейнер. Це спеціальна багаторівнева суміш, що складається в основному з вуглеводів і білків. У процентному співвідношенні гейнер містить: близько 70% вуглеводів (фуктоза, мальтодекстрин, декстроза) і 20-30% протеїну (соєвий, сироватковий білок, казеїнат кальцію). Також у складі є вітамінно-мінеральні складові - менше 1% . Завдяки вуглеводам відновлюються запаси глікогену і підвищується енергетичний тонус. Білки заповнюють в організмі потреба в амінокислотах, а мінерали і вітаміни нормалізують обмінні процеси. Гейнери рекомендовані спортсменам, які отримують на тренуваннях серйозні навантаження. Вони необхідні людям, які бажають набрати м'язову вагу, і займаються силовим тренінгом. Вуглеводи виступають в якості палива для інтенсивних навантажень, а білок, як будівельний матеріал, сприяє набору м'язової маси, а також зростання мускулатури.
 

Який вітамінний вибрати?

 
Вибір суміші залежить від індивідуальних параметрів тіла. Тим, у кого в організмі є підвищений вміст жиру, необхідно купувати гейнер, що містить максимум білка. Якщо вибрати суміш з великим вмістом вуглеводів, це сприятиме накопиченню жиру. А тим, хто має зайву вагу, краще відмовитися від прийому гейнера на користь протеїну.
 
Для худих людей з швидким метаболізмом рекомендують вибирати суміш з великим вмістом вуглеводів. Це забезпечить організм великою кількістю калорій в раціоні, що призведе до яскраво вираженого, хорошому зростанню м'язової маси. Також не варто забувати, що при цьому білок повинен надходити в організм у достатній кількості.
 

На що звернути увагу при купівлі гейнераГейнери для підтримки організму спортсмена, зображення - 1

 
При купівлі суміші важливо звернути увагу на склад вуглеводів і білків в гейнер. Важливо враховувати, що вуглеводи бувають простими і складними – це відбивається на ціні продукту. В якості білка, як правило, виступає концентрат сироваткового білка, також існує і мультикомпонентный за складом білка гейнер. Саме склад білка визначає кінцеву вартість суміші. Перед покупкою, вирішите, чи необхідні додаткові речовини, наприклад, креатин або вам краще вживати його окремо. Незважаючи на те, що виробники вказують порції свого продукту, але вони не завжди обґрунтовані. Іншими словами порція 250-350 г гейнера на порцію, навряд чи зможе повністю засвоїтися організмом. В результаті, велика частина продукту піде в порожню, а вам доведеться йти за ще однією банкою, що вигідно для виробника. Оптимальна порція 100-150 г, тому вибираючи гейнер, зверніть увагу на кількість поживних речовин, що містяться в 100 г продукту.
 

Як застосовувати купити

 
При заняттях бодібілдінгом найкращий час для прийому суміші - після тренування. Це допоможе швидко відновити сили, поповнити виснажені енергетичні запаси і регенерувати м'язову тканину. Крім того, його приймають і перед тренінгом, що дозволяє інтенсивніше і тривалішою тренуватися. Але якщо людина бажає схуднути, то краще цього не робити, оскільки ймовірність його приросту після прийому гейнера збільшиться. Для людей не схильних до повноти і бажають максимально швидко набрати вагу, можна приймати гейнер також в інший час 2-4 рази на добу. Тим, хто схильний до повноти, ризикує набрати вагу за рахунок жиру. В цьому випадку слід приймати гейнер 1 разів, а решта 2-3 рази – протеїн.
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)