У чому користь фитболов?
У чому користь фитболов?
Поняття «фітбол» не так давно з'явилося на слуху і багато хто не розуміє, чому цей м'яч став настільки популярний. Насправді з його допомогою можна нормалізувати здоров'я та знайти гарну фігуру. Даний тип виробів використовують для кардіо - і силових навантажень. Ефект від занять досягається за рахунок того, що фітбол не стійкий і для утримання на ньому рівноваги задіюються м'язи сідниць, спини, ніг і ін. Вправи з таким гімнастичним м'ячем дозволяють спалювати кількість калорій, рівне тому, витрачається при заняттях в тренажерному залі. Його можна назвати універсальним приладом, за допомогою якого зміцнюються різні групи м'язів, а також підтягуються сідниці, уменьшется об'єм талії і стегон.
 

Правила вибору м'ячі для фітнесу

Особливістю фитболов є наявність системи ABS, дозволяє м'ячу, у випадку проколу, не вибухати, а поступово випускати повітря. Таким чином, сидячи на м'ячі, користувач не впаде і вдасться уникнути травматизму. Це дозволяє безпечно займатися з фітболом вагітним жінкам, дітям, літнім людям та людям з великою масою тіла. Для новачків підійде виріб діаметром 65 см, а тим, хто має досвід тренувань з м'ячем для фітнесу, можна вибрати розмір менший – 55 див. Вибір залежить від зростання майбутнього користувача і довжини його рук. При довжині руки 46 – 55см (56-65, 68-80, 81-90 см) вибирайте виріб 45см (55, 65, 75 см) відповідно. Зростання до 157см (158 – 167, 168 – 178, від 179 см) м'яч слід купувати з діаметром 45см (55, 65, 75 см) відповідно. При правильно підібраному фітболі досягається максимальна ефективність тренувань. Інакше є ймовірність отримати травму колінних суглобів, перевантаження м'язів стегна та ін.
 

Застосування фітболу

 
Якщо ви хочете схуднути, то рекомендують сісти на м'яч і робити енергійні стрибки, не відриваючи сідниць від його поверхні. Такі вправи також зміцнять м'язи ніг. Щоб мати струнку талію, сядьте на м'яч і робіть в різні боки глибокі повороти корпусу. Для пружності сідниць необхідно лягти на підлогу, ноги зігнути в колінах і покласти їх на фітбол. Піднімайте і опускайте тазову частину, максимально напружуючи сідниці. Прес зміцнюють вправами, коли людина лежить на м'ячі животом, упирається у підлогу руками, перекочуючи його під собою тілом. Перевага фітболу полягає в тому, що на ноги доводиться мінімальна навантаження, що дозволяє використовувати його для людей з варикозом, хворими суглобами та іншими проблемами опорно-рухового апарату.У чому користь фитболов?, зображення - 1
 

Заняття на фітболі – у чому переваги?

 
Роблячи оздоровчу гімнастику або займаючись фітнесом, ви доб'єтеся таких позитивних ефектів:
• Нормалізується кровообіг, артеріальний тиск і зміцниться серцевий м'яз;
• Активізується робота м'язів ніг, сідниць, живота, спини та ін;
• Покращиться робота дихальної системи;
• Підуть болі в суглобах і нормалізується їх функціонування;
• Фігура стане стрункою, а м'язи рельєфними;
• Підуть зайві кілограми.
 
Лікарі рекомендують фітбол купити всім, хто хоче підтримувати себе у відмінній формі. Всього декілька хвилин занять в день підтримають ваші м'язи в тонусі. Вироби представлені в широкому асортименті різних виробників, розмірів і кольорів, тому будь-який користувач, напевно, зможе вибрати товар собі до душі.
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)