Види інгаляторів

Види інгаляторів, зображення - 1Парові инголяторы – для прогрівання верхніх дихальних шляхів і інгаляції ефірних масел підійдуть парові інгалятори. Тепла інгаляції ефірними маслами пом'якшує носоглотку і трахею, допомагає відхаркуванню. Іноді парова інгаляція більш ефективна, але цей метод має деякі недоліки. Часто буває важко вдихати струмінь гарячої пари (особливо дітям), крім цього при нагріванні частина діючих лікарських речовин неминуче руйнується. Слід пам'ятати, що гарячу інгаляцію можна застосовувати при температурі вище 37,5 С.


Компресорні інгалятори – прилади, в яких аерозоль утворюється за рахунок розрідження тиску. Види інгаляторів, зображення - 1Ці небулайзери дроблять лікарські рідини на більш дрібні частинки, що дозволяє використовувати їх для лікування як верхніх, так і середніх дихальних шляхів, бронхів. Компресорні інгалятори бувають стаціонарними і переносними. Габарити портативних дозволяють їм вміститися в дамській сумочці. Такі апарати гарні при лікуванні різних захворювань верхніх і нижніх дихальних шляхів: ларингіту, трахеїту, бронхіальної астми та інших. Їх легко використовувати в домашніх умовах. Компресорні інгалятори утворюють аерозольне хмара з частинок лікарської речовини за допомогою стиснення повітря. Небулайзери різних типів мають різну потужність і утворюють частинки різного розміру.
Компресорні інгалятори – найбільш широко використовувані види інгаляторів.


Ультрозвуковые інгалятори – тут розділення рідини досягається за рахунок вібрації металевої пластини. Поверхня запаленої слизової оболонки повітряпровідним шляхів (з урахуванням бронхіол) становить не менше 5-10 м2, і для ефективного лікувального Види інгаляторів, зображення - 3впливу на неї необхідний об'єм лікарського препарату не менше 15-30 мл Тільки ультразвуковий інгалятор за 10-15 хв роботи здатний розвинути високу продуктивність і ввести в дихальні шляхи такий обсяг лікарського розчину. Для інгаляцій можна використовувати відвари лікарських трав, щелочныВиди інгаляторів, зображення - 1е розчини типу дегазованої мінеральної води Боржомі, водні розчини ефірних олій (при цьому при роботі приладу створюється високодисперсна емульсія) - за рахунок цього інгалятор можна використовувати для ароматерапії, зволоження повітря у кімнаті. Однак існують препарати, основні компоненти яких руйнуються під впливом ультразвуку. Даний апарат за допомогою ультразвукових коливань створює аерозольне хмара. Така інгаляція досить ефективна, хоча є частинки, які за своєю величини не проникають в нижні відділи дихальних шляхів. Для використання такого інгалятора годяться тільки прості рідини, а в'язкі олійні розчини для них не дуже хороші. Слід зазначити, що під дією ультразвуку деякі лікарські препарати знижують свою активність.
Переваги ультразвукових приладів полягають у наступному. Компактність, а значить зручність в транспортуванні. Нерідко ці прилади оснащені акумуляторами, які дозволяють користуватися ними і при відсутності електромережі. Практично безшумна робота. Це буває дуже важливо при застосуванні інгаляторів для лікування дітей. До недоліків приладів такої конструкції віднесемо необхідність закупівлі витратних матеріалів: чашок для ліків і іноді гелю, для приладів при використанні яких він передбачений.
В магазині «Ваше Здоров'я» представлений величезний вибір моделей Інгаляторів, за доступними цінами.

Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)