Як вибрати поперековий корсет?
Як вибрати поперековий корсет?
При травмах, дегенеративних процесах, захворюваннях хребта, а також у до - та післяопераційний період рекомендується застосовувати ортопедичний поперековий корсет. Він являє собою медичний пояс, виконаний з еластичного повітропроникного матеріалу, застібається спереду з допомогою липучки. Також з боків є спеціальні стягуючі ремені.
 

Які бувають корсети для попереку?

Даний тип виробів розрізняється по висоті і ступеня фіксації. В залежності від роду захворювання вибирається необхідна модель. Найбільш поширеними проблемами, від яких страждає поперековий відділ, це остеохондроз, защемлення нервів, грижі і розтягування. Завдяки корсету хвора область захищається від різких рухів і добре фіксується.
 

Два основних типи:

- поперековий корсет, фіксуючий повністю область попереку, а також частину грудної клітки і тазу;

- попереково-крижовий корсет, більш короткий.
 
Вироби можуть бути жорсткими і напівжорсткими і мати 2-4 металевих пластини (ребер жорсткості). Дані ортопедичні пристосування особливо ефективні при міжхребцевих грижах, радикуліті, для реабілітації після травм.
 

Критерії вибору поперекового корсету

 
• Ступінь жорсткості – вибір залежить від наявної проблеми. Якщо стоїть питання, як вибрати поперековий корсет після серйозних травм і переломів або є міжхребцева грижа, то потрібно корсет сильної фіксації, найбільш жорсткий з можливих варіантів. Однак жорсткі моделі носяться тільки за призначенням лікаря, а напівтверді можна застосовувати самостійно;
• Матеріал – він повинен бути щільним, але дихаючим і гіпоалергенним, якщо це зігріваючі противорадикулитные пояса, то вони виконуються з вовни тварин - вівці, собаки і т. д. Щоб бути впевненим у якості, краще брати вироби перевірених брендів;
• Зручність в експлуатації – важливо приміряти пояс, щоб переконатися в тому, що він не тисне і не буде натирати у області хребта, таза, ребер. Металеві пластини (ребра жорсткості) повинні мати можливість моделюватися у відповідності з індивідуальними прогибами спини. Багато відомі бренди виготовляють корсети за безшовною технологією, таким чином, виключається натирання. У деяких Як вибрати поперековий корсет?, зображення - 1пристроях передбачено спеціальні вставки на попереку, такі як Vario Flex в поясі Medi (Німеччина), хворий ділянку масажують і знімають м'язову напругу.
 

Вартість поперекових ортопедичних корсетів

 
На ціну впливає безліч факторів. До них відноситься, хто є виробником, чим краще бренд, що зарекомендував себе на ринку, тим ціна виробу буде вище. Але також хороший товар можна зустріти і у маловідомих фірм. Крім того, вартість залежить і від якості використовуваних матеріалів, конструктивних особливостей, застосування новітніх технологій при виробництві і т. д. Завдяки широкому асортименту, користувач завжди зможе знайти найбільш підходящий по вартості і необхідним характеристикам товар. Проте купувати їх слід лише в ортопедичних салонах або спеціалізованих магазинах, де на продукцію є відповідні сертифікати та гарантія якості.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)