Застосування ортезів на променезап'ясткові суглоби
Застосування ортезів на променезап'ясткові суглоби
Зап'ясті є найбільш рухливою частиною людської руки і дуже часто травмується. Найпоширенішими ушкодженнями є вивихи та розтягнення. В цих випадках застосовується ортез на променевозап'ястний суглоб, забезпечує жорстку і напівжорстку фіксацію. За зовнішнім виглядом він нагадує рукавичку, з відкритим або закритим великим пальцем, що обмежує рух, не допускає зміщення. Завдяки іммобілізації вдається значно зменшити хворобливі відчуття і прискорити процес відновлення в посттравматичний період.
 

Типи променезап'ясткових бандажів

• М'які – застосовуються для попередження пошкоджень;
• Напівтверді – використовуються після незначних травм;
• Жорсткі – призначаються після переломів.
При пошкодженнях суглоба кисті фіксатор слід вибирати залежно від типу проблеми. Лікар рекомендує ступінь жорсткості. Так м'які типи призначені для виконання фізичної роботи, занять спортом, які супроводжуються значними навантаженнями на зап'ясті. Повну іммобілізацію роблять жорсткі ортези з металевої шиною і затягуванням-липучкою, що забезпечує необхідний рівень фіксації.
 

Показання та протипоказання до застосування

 
Ортези променезап'ясткові легкі і напівтверді застосовуються в наступних випадках:
 
- загострення артрозу;
- при ушкодженнях периферичних нервів;
- пошкодження зв'язок, забиття суглоба, гемартрози;
- після гіпсу, травм, оперативних втручань.
 
Жорсткі моделі ортезів призначають:
 
- після оперативних втручань;
- вивихи, забиття;
- ревматичне ураження;
- пошкодження зв'язок і сухожиль суглоба;
- нестабільність зап'ястя;
- запалення суглоба і прилеглих м'яких тканин (артрити, тендовагініти, міозити);
- попередження згинальних контрактур кисті;
- травматичні нейропатії (тунельний синдром, стілоідіт) периферичних нервів.
 
Протипоказаннями для застосування даних ортопедичних виробів будь-якої фіксації є пухлини і гострі гнійні запальні процеси в області застосування.
 

Особливості використанняЗастосування ортезів на променезап'ясткові суглоби, зображення - 1

 
Легкі зап'ястні бандажі в травматології лікарі призначають для лікування часткових пошкоджень зв'язок, забиття, підвивихів та для попередження травм при заняттях спортом. Вони дозволяють усунути запалення, больові відчуття, знизити навантаження на ушкоджений суглоб. Іноді вони потрібні людям, які багато працюють за комп'ютером, оскільки через защемлення нерва виникають болі. У разі більш серйозних ушкоджень використовуються жорсткі ортези. За відгуками лікарів і пацієнтів, такі конструкції дуже ефективні. Крім того вони універсальні і підходять для тривалого застосування. Вироби виготовляються з дихаючих матеріалів, найчастіше неопрену і аэропрена. Тканина дозволяє регулювати вологість і не перешкоджає повітрообміну. Крім цього конструкції мають компресійним дією, тому часто їх використовують для зняття набряку. Завдяки легкому стиску, фіксатор сприяє виведенню рідини, яка застоялася в тканинах. Термін носіння встановлюється фахівцем і скорочувати його самовільно не рекомендується. Неприпустимо самостійне зміна конструкції пристосування.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)