Фіксатор для корекції деформованого великого пальця
Фіксатор для корекції деформованого великого пальця
Деформація плюсно-фалангового суглоба, що призводить до відхилення великого пальця і зростання кісточки біля нього досить поширена проблема. У медицині таке захворювання називається вальгусною деформацією. Вона супроводжується багатьма неприємними відчуттями: печінням, болем у ступні, наростаючим запаленням. Тиск на викривлений суглоб постійне, посилюється при ходьбі і навіть у стані спокою доставляє дискомфорт. Існує кілька способів лікування цієї недуги: гомеопатичний, консервативний і хірургічне втручання. Найбільш безболісним, але при цьому ефективним є застосування спеціальних ортопедичних коректорів. Бандаж для пальців ніг - це унікальне пристосування, що дозволяє змінити положення пальця, змушуючи його знову звикнути до нормального стану і позбавляє від болю. Ефективність лікування буде залежати від стадії процесу.
 

Стадії вальгусной деформації

Існують 4 ступені захворювання (відхилення):
I ступінь — 15°;
II ступінь — 20°;
III ступінь — 30°;
IV ступінь — більше 30°.
 
Для будь-яких стадій ефективним є хірургічне лікування. Але його недоліком є висока вартість, а також досить тривала реабілітація. На I —III стадіях дієвим виявиться застосування спеціальних бандажів. Існують кілька типів виробів, що розрізняються за типом конструкції і матеріалів:
- силіконові (гелеві);
- пластикові;
- тканинні.
 
За принципом дії бандажі для великих пальців однакові. Одні підходять тільки для нічного використання, а інші моделі можна носити навіть з взуттям. Спочатку коректори виготовляли з гіпоалергенного пластику, фіксуючого палець в анатомічно правильному положенні, не дозволяючи викривлятися далі. Основним завданням його була зупинка прогресування деформації. Більш пізні розробки виготовляють з м'якого, але міцного силікону. Їх плюсом є можливість одягати їх у взуття.
 

Особливості шини-бандажа Hallufix (Німеччина)

Фіксатор для корекції деформованого великого пальця, зображення - 1
 
На відміну від інших жорстких шин, які використовують тільки для сну, в Hallufix можна ходити. Її основна дія здійснюється при динамічному навантаженні. Наявність шарніра в районі суглоба великого пальця дає можливість зберегти природну рухливість стопи. Завдяки їй вдається повернути стопі природну форму, зняти болючу пухлину, випрямити м'які частини основного суглоба пальця, виправити розвивається викривлення і правильно розподілити навантаження на стопу. Крім цього, шина допоможе в лікуванні поперечного плоскостопості, яке майже завжди супроводжує вальгусную деформацію пальця. Цей пристрій поєднує в собі такі функції, як корекцію викривлення пальця і опору плюсни.
 

До переваг Hallufix відносяться:

 
• можливість профілактичного, а також післяопераційного застосування;
• зниження ризику виникнення артрозу;
• при носінні зберігається рухливість стопи;
• можливість застосовувати в зручне взуття.
 
Особливо ефективно виріб на першій-другій стадіях викривлення, а при постійному застосуванні здатне практично повністю вирівняти палець і зупинити деформацію суглоба.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)