Для чого потрібен супінатор в дитячого взуття?
Для чого потрібен супінатор в дитячого взуття?
В останні роки, у зв'язку з великою кількістю різних моделей дитячого взуття, батьки задаються питанням, за якими критеріями її вибирати. Думки вітчизняних і західних ортопедів дещо різняться і основним спірним питанням є необхідність у взутті супінатора. Щоб зрозуміти, чи потрібен він взагалі, а якщо потрібно, то який саме? – Для цього розберемося в особливостях будови і розвитку стоп.
 

Трохи про фізіології

Оскільки стопа є фундаментом, на якому тримається все тіло, то від її здоров'я залежить стан усього опорно-рухового апарату. Вона має склепінчасту конструкцію, що володіє еластичністю і гнучкістю, завдяки сочленениям. Поздовжній внутрішній звід, що називається рессорным, здатний протистояти навантаженні, зберігаючи певну висоту. При його неправильному розвитку, у разі виникнення гиперпронации, стопи сплющуються і перестають виконувати свої амортизаційні і ресорні функції. Діти від народження мають плоскі стопи, розвиток яких відбувається з початком прямоходіння, а остаточно набувають «дорослий» вид до 5-9 років. Це означає, що діагноз плоскостопість, поставлене до 5-7 річного віку, не завжди виявляється правомірним, а можна говорити лише про схильності до нього.
 

Як вибрати висоту супінатора?

 
Існують супінатори для дітей різних типів. Висота і площа, у відповідності з покладеними на нього завданнями, варіюється в кожному окремому випадку. Можна вибрати взуття, в якій він спочатку передбачений або купити чіп-супінатор окремо. В цілях профілактики плоскостопий та інших патологій слід підбирати щодо м'які і невисокі супінатори. До них відносяться Pedag Bambini (Німеччина) і УПС-001 Foot Care (Україна). Якщо деформації вже є, то потрібно дитячий супінатор для корекції зведення, а не просто його підтримки. Жорсткі, високі супінатори застосовують для лікування гиперпронации і краще робити устілки індивідуально на замовлення. Тому в більшості випадків слід вибирати м'які, пружні, невеликі супінатори. Вони не будуть тиснути на стопу знизу, дозволяючи при цьому амортизувати, що важливо для малюків, які, як відомо, люблять бігати і стрибати. Для чого потрібен супінатор в дитячого взуття?, зображення - 1
 

Що важливо знати!

 
Слід купувати для дитини супінатор точно за розміром ноги, а не за розміром взуття, яка часто береться «на виріст». Якщо високі і жорстокі викладення будуть розташовуватися не там де це потрібно, це може спровокувати серйозні порушення розвитку поздовжніх склепінь і привести до деформації стоп. Крім того в ранньому віці (до 2 років) супінатори взагалі потрібні. Провідні світові виробники взуття для дітей використовують профільований слід. Його анатомічна форма забезпечується завдяки помірним тлумаченням внутрішнього і зовнішнього склепінь, а також поглиблення для п'яти. Ця форма устілки забезпечить правильну роботу м'язів, а значить природний розвиток стопи. Більшість американських виробників застосовують у виготовленні спінений матеріал, запам'ятовує форму ноги дитини. Вона забезпечує комфорт і не завдає шкоди здоров'ю.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)