Як правильно носити післяпологовий бандаж
Як правильно носити післяпологовий бандаж

У період вагітності у міру зростання живота, м'язи і шкіра все більше розтягуються і після пологів не можуть відразу повернутися до нормального стану. Шкіра виглядає обвислій, але крім естетичного зовнішнього вигляду, можуть виникнути і післяпологові грижі. Саме тому гінекологи все частіше рекомендують носити післяпологовий бандаж.

Коли починати застосування післяродового бандажа?

Коли є показання, бандаж слід надягати відразу після пологів або вже на наступний день. Це буде залежати від того чи може жінка вставати з ліжка або перші добу змушена постійно лежати. Доктор, осматривающий її після пологів, приймає рішення про доцільність застосування бандажа. Якщо немає протипоказань до його застосування, то лікар зможе порадити найбільш підходящу модель і розповість, як правильно його носити. Як правило, післяпологові бандажі рекомендується застосовувати після операції кесарів розтин. Це необхідно, так як молода мама не може постійно лежати і чекати коли заживе шов, а повинна вставати, годувати малюка, качати його, а з операційним швом це непросто. В даному випадку бандаж стане відмінним помічником. Також такий тип виробів показаний, коли є проблеми зі спиною. Оскільки після пологів захворювання хребта загострюються, так як при вагітності на нього припадає значне навантаження, а наслідком є сильні болі в спині. Тут бандаж доведеться теж дуже до речі.

Основні типи бандажів

 

Універсальний Бандаж – можна застосовувати до і після пологів. До пологів він носиться широкою стороною на попереку, вузькою під живіт, а після пологів навпаки (щоб широка частина утягивала живіт). Важливо пам'ятати, що якщо ви плануєте використовувати такий бандаж після пологів, то він повинен бути виготовлений з щільного та пружного матеріалу;
• Бандаж - пояс – широкий пояс з еластичного матеріалу, регулюється липучками. Недоліком є те, що при носінні він часто піднімається вгору, тому з брюками носити його не дуже зручно;
• Бандаж – труси з завищеною талією і добре утягивающими вставками на животі і попереку. Вони виготовляються з матеріалів, які відмінно розтягуються, облягаючи проблемні частини тіла.
 

Як одягати і як довго носити післяродовий бандаж?

 

Бандаж слід одягати в лежачому положенні. Таким чином, він буде максимально щільно і правильно зафіксований. Для цього не потрібні особливі навички і післяЯк правильно носити післяпологовий бандаж, зображення - 1 кількох спроб це буде отримуватися швидко і просто. Що стосується питання тривалості його носіння, то в кожному разі це індивідуально. Зазвичай його носять 4-6 тижнів, при цьому лікар часто не рекомендує застосовувати бандаж більше 3-х годин поспіль (обов'язково слід робити перерву), так як м'язи повинна звикати працювати самостійно.
Ніхто спочатку не зможе сказати, як швидко ваша матка прийде в тонус і еластичність шкіри у всіх жінок різна, тому тривалість застосування для досягнення бажаного ефекту залежить від особливостей організму. У деяких випадках живіт повертається на звичну форму дуже швидко, а іноді цього не досягти за 6 тижнів, але в будь-якому випадку, довше носити бандаж не слід, так як за цей час матка приходить в тонус, а шкіра стягується, тобто використання бандажа стає безглуздим. Краще виконувати спеціальні вправи, щоб домогтися бажаного результату.
У разі якщо жінка носить післяродовий бандаж за призначенням лікаря, наприклад, після операції кесаревого розтину, то його слід знімати після того як шов заживе і навантаження на черевну порожнину стане менш небезпечною. В основному чотирьох тижнів для цього достатньо, проте шви у жінок гояться по-різному, зокрема, при поганому кровообігу процес може дещо затягнутися. Тоді бандаж слід застосовувати довше.

Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)