Як виправити поставу дитині?
Як виправити поставу дитині?
Неправильна постава у дітей може призвести до дуже серйозних наслідків. Це може викликати зменшення життєвого об'єму легень, а також опущення внутрішніх органів та їх здавлювання. Внаслідок цього виникають такі розлади, як погіршення пам'яті (результат порушення кровообігу), задишка, болі в спині і це ще не весь перелік можливих проблем. Однак ці неприємності можливо запобігти, достатньо підібрати правильний метод корекції постави.

Основні способи боротьби з викривленням хребта

• Заняття спортом. Це найбільш ефективний метод профілактики та корекції постави. Якщо є виражені захворювання хребта (лордоз, кіфоз або сколіоз) слід проконсультуватися з лікарем, щоб визначити, які види спорту є для дитини найбільш підходящими і як часто необхідно відповідати для отримання максимального ефекту. Чудово впливають на поставу: плавання, гімнастика, йога, танці і кінний спорт.
• Застосування коректора для постави (реклинатора). Корсет підбирається індивідуально, з урахуванням особистих параметрів (зростання і ширини спини). Рекомендується проконсультуватися з фахівцем, який призначить оптимальну схему застосування корсета (скільки і коли носити). Завдяки такому виробу, дитина не зможе сутулитися, а з часом звикне тримати спину рівно самостійно (без допомоги коректора). Він підходить абсолютно всім дітям і безпечний, важливо лише правильно її підібрати та дотримуватися схему носіння.
 

Види коригувальних виробів і їх характеристики

 
Знаючи локалізацію і ступінь тяжкості захворювання хребта, можна підібрати одну з наступних виробів:
- реклинатор;
- грудної коректор;
- грудопоперековий корсет.
 
Як виправити поставу дитині?, зображення - 1
Реклінатори складаються з лямок, надевающихся на плечі, як ранець і перехрещуються між лопатками. Ця проста конструкція дозволяє тримати плечі на одному рівні і м'яко вирівнювати хребет. При тривалому застосуванні вдається досягти вирівнювання грудного відділу. Існують профілактичні і лікувальні реклінатори. Перші виробляють у дитини звичку тримати хребет в анатомічно правильному положенні. Реклинатор лікувальний (жорсткий) застосовується за призначенням лікаря при яскраво виражених патологіях.
 
Коректори грудні – це корсет з алюмінієвими ребрами жорсткості, що йдуть на спині вздовж хребта і дають додаткову стійкість грудного відділу хребта. Серед них також є кілька варіантів моделей: корсет, коректор на лямках, модель, поєднана з реклинатором. Грудні коректори ефективні при сколіозі, а також вираженої стадії сутулості.
Грудопоясничное коригуючий пристрій складається з реклинатора і, приєднаним до нього, корсетом або поясом. Він захоплює поперековий відділ хребта і крижі. З його допомогою можна виправити сутулість в грудному відділі, розправити (розвести) плечі і зменшити поперековий лордоз.
Крім того, що для корекції постави варто купити корсет для спини, не слід забувати і про заняття фізкультурою, плаванням, а також проведенні сеансів масажу.
 
Лідери продажу
Коментарі
26.02.2017 21:49 пише Мария Фитнес
Очень интересная статья. Спасибо за информацию. У моего мужа страшная сутулость, так как он программист, и постоянно за компьютером. Перечитала страшно много всего. Поэтому могу порекомендовать статью http://fitness-space.ru/travmy/kak-ispravit-sutulost_10173/




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)