Компресійні панчохи або шкарпетки: що вибрати?
Компресійні панчохи або шкарпетки: що вибрати?
Компресійні панчохи, як і гольфи, призначені для одних і тих же функцій. Вони покликані виконувати такі цілі, як профілактика, уповільнення або запобігання прогресування варикозного розширення вен, а також ліквідація застою крові, зменшення набряклості, зняття напруги і втоми з нижніх кінцівок. Але часто, у потенційних користувачів виникає питання, який з цих виробів краще – гольфи або панчохи. Проведемо порівняння і зрозуміємо в чому ж між ними різниця.
 

Порівняльні характеристики компресійних панчіх і гольфів

Основне розходження між даними типами виробів полягає в їх висоті. Компресійні гольфи закінчуються під колінними чашечками, в той час як панчохи, залежно від моделі, фіксуються на середині стегна або доходять до паху. Компресійні панчохи можуть кріпитися на ноги за допомогою силіконових липучок, або закріплюватися на талії спеціальним поясом. Крім того, як гольфи, так і панчохи поділяються на чоловічі і жіночі, але бувають і вироби унісекс. Зазвичай жіночі моделі більш прозорі, часто вони можуть прикрашатися різними візерунками, мереживними гумками, які надають їм привабливий зовнішній вигляд. Дизайн чоловічих компресійних гольфів візуально практично не відрізнити від звичайного чоловічого трикотажу. Таким чином, надягаючи жіночі або чоловічі моделі можна бути впевненим, що оточуючі не здогадаються, що на вас компресійні вироби. Деякі панчохи продаються по одному, а не парою, для правої або лівої ноги, відповідно. Такі вироби закріплюються на талії. Якщо говорити про компресії, то в гольфах і панчохах вона ідентична. Тобто є профілактичні вироби і є лікувальні. Тому перед придбанням обов'язково слід відвідати лікаря-флеболога, який в залежності від типу захворювання, підкаже, яка модель необхідна у вашому конкретному випадку і який клас компресії потрібно.
 

Індивідуальний підхід до вибору компресійних виробів

Вибираючи між компресійними гольфами і панчохами, слід виходити з того, в якій саме частині ноги розташовані патологічні ділянки. Наприклад, у разі, коли Компресійні панчохи або шкарпетки: що вибрати?, зображення - 1симптоми варикозної хвороби мають локалізацію тільки нижче коліна, тоді немає потреби в панчохах, а досить гольфів певною мірою компресії. Таким чином, вони будуть надавати профілактичний чи лікувальний вплив у всій нозі, за рахунок відновлення роботи м'язово-судинної помпи. А коли ділянки, порушені варикозом, розташовані у верхній частині ноги вище коліна, то в цьому випадку, однозначно слід придбати панчохи, оскільки, так збільшиться компресійний ефект. Як в панчохах, так і в гольфах основна компресія припадає на область щиколоток. Завдяки цьому відновлюється нормальний кровотік і значно знижується тиск на венозну стінку. Часто компресійні гольфи вибирають люди, які мають непропорційну повноту ніг. Наприклад, в районі щиколоток і під коліном нога дуже тонка, а обсяг ноги вгорі досить великий. Таким чином, буває неможливо підібрати компресійні панчохи, наприклад, нижні виміри потрапляють у другий розмір, а верхні – в третій. Тобто якщо купити 2-й розмір панчіх, то вони будуть перетискати ногу вгорі, а якщо вибрати 3-й розмір, то виріб не буде надавати належну компресію в районі щиколотки – що є вкрай важливим.

З усього вищесказаного випливає, що немає однозначної відповіді яке компресійна виріб краще – гольфи або панчохи, оскільки в кожному випадку потрібен індивідуальний підхід до вибору і кращим порадником стане лікар.
 
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)