Як вибрати коректор постави?
Як вибрати коректор постави?
Дбати про формування правильної постави необхідно з раннього дитинства. Але навіть це не може виключати появи викривлення хребта, оскільки воно може стати наслідком деяких перенесених захворювань. Такі стани піддаються терапії і в якості одного з найбільш ефективних засобів виступають коректори постави. Існує кілька різновидів, про які ми поговоримо нижче.
 

Види коректори постави

Реклінатори – застосовуються для профілактики і на самих ранніх стадіях викривлення хребта. Вони призначені для вирівнювання верхнього відділу хребетного стовпа. Найпростіша модель реклинатора являє собою дві восьмиобразно мимобіжні ззаду, між лопатками петлі, а спереду дуги петель обхоплюють плечові суглоби (модель 2009 люкс Med textile, Україна). Конструкція таких реклинаторов дозволяє правильно розвести плечові суглоби і як наслідок, відбувається вирівнювання грудного відділу хребта. Вони будуть актуальні, коли патологічні порушення лише починають формуватися.
 
Грудні коректори мають конструкцію, в якій від широкою поздовжньою планки на спині йдуть дві лямки, розвідні плечі, що проходять під пахвами. Далі вони можуть кріпитися на спині або схрещуватися і потім закріплюватися над черевної областю. До таких моделей відносяться Med textile 2001 люкс (Україна) і ET-210 Orliman (Іспанія). Існують також напівтверді моделі, посилені на спині ребрами жорсткості, що йдуть уздовж хребта і забезпечують стійкість грудного відділу, як в моделях Variteks 138 (Туреччина) і Med textile 2005 люкс (Україна).
 

Показаннями до їх застосування є:

 
- виражена сутулість;
- сколіоз;
- патології грудного, а також шийного відділу;
- корінцевий синдром при остеохондрозі.
 
Грудопоясничные коректори мають найбільш складну конструкцію. Вони поєднують у собі реклинатор, корсет, а також пояс, захоплюючі грудний, поперековий і крижовий відділи хребта. Їх використовують при ураженнях хребта внаслідок сколіозу, остеопорозу, остеохондрозу. Прекрасно зарекомендували себе вироби: LT-330, Orliman (Іспанія), «ОРТОТЕСТ» ВІД-1В (Україна), Med textile 2035 люкс і 3001 люкс (Україна).
 

Грудопоперековий коректор сприяє:

 
- розвороту плечей;
- зменшення сутулості в грудному відділі;
- зменшення поперекового лордозу;
 

Основні критерії вибору коректора постави

 
Даний тип виробів набувається або з метою профілактики або лікування функціональних або органічних порушень хребта. В залежності від цього іЯк вибрати коректор постави?, зображення - 1 вибирається ступінь жорсткості ортопедичного виробу. Еластичні і напівтверді конструкції чудово підходять для профілактики деформацій і захворювань хребта, а також при вже наявних незначних органічних порушеннях. Що стосується жорстких моделей, то вони застосовуються для лікування виражених патологічних змін. Їх призначають після оперативного втручання, як один із засобів у період відновлювальної реабілітації. Коректор постави - як вибрати модель, щоб вона була максимально комфортною і виконувала свої функції? Відповідь проста – необхідно проконсультуватися у лікаря і він підкаже, який виріб необхідно у вашому випадку. Далі слід звернути увагу на матеріал. Він обов'язково повинен бути «дихаючим» і гіпоалергенним. Важливо правильно підібрати розмір - для грудних коректорів слід знати об'єм під грудьми, а для грудо-поперекових треба виміряти обсяг талії. Якщо виміри знаходяться між двох розмірів, то краще віддати перевагу більшого розміру, щоб при експлуатації моделі не відчувати дискомфорту.
Лідери продажу
Коментарі




Залишити коментар

Ваше ім'я:

Ваше повідомлення:

Ваш E-mail (не публікується)